Bart Mol zal het aankomende seizoen de kleuren van Team WBB Dakkapellen/Greenwood Liev verdedigen. De 32-jarige marathonschaatser maakt na één seizoen de overstap van Team Or-Quest Bouw & Techniek, waar hij het afgelopen seizoen één keer in de top tien eindigde.

"Met Bart is ons team een ervaren man rijker en is het team in de breedte sterker", laat de ploeg weten. "Bart behoort inmiddels tot de gevestigde namen binnen het Topdivisie peloton. In het verleden wist hij enkele keren het podium te halen op natuurijs en ook op kunstijs staat hij zijn mannetje." Mol haalde het afgelopen seizoen zijn beste resultaat bij de KPN Marathon Cup in Heerenveen waar hij als achtste eindigde. In de Alternatieve Elfstedentocht van 2018 behaalde hij een tweede plaats.

Naast Mol bestaat Team WBB Dakkapellen/Greenwood Liev komend seizoen uit Ruurd Dijkstra, Johan Knol, Jasper Bugter en Jesse Vriend, die eerder al overkwam van Team Stehmann/Viking. Behalve in de Topcompetitie zal het team ook komend seizoen weer in de beloftencompetitie actief zijn. Met Gijs Boer, Edwin Korenberg, Rick van Hemert, Sjors van der Meer, Twan Berlijn, Mart Nijhoff hoopt de ploeg mee te doen om de podiumplekken.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.