Tickets
Shop
Nieuws 29 jan 2020

Vernieuwd en uitgebreid: dit is de inlinekalender van 2020

De landelijke inlinekalender staat. Een zomer vol baan-, weg- en marathonwedstrijden staat op ons te wachten. Er gaan ten opzichte van eerdere seizoenen wel wat dingen veranderen, dus lees snel verder. Ook voor de volledige kalender.

Foto : Hidde Muije

"Na vorig seizoen is er veel gesproken met rijders, teams en de organisaties van wedstrijden. Alle wensen zijn meegenomen in de nieuwe opzet. Door die vele veranderingen had de kalender dit jaar wel wat meer tijd nodig om zijn definitieve vorm te krijgen", begint René de Klein, sectievoorzitter inlineskaten van de KNSB. "Nu staat er op zowel het gebied van baan als marathon een prikkelend programma in een compleet nieuwe opzet, waarin iedere sporter aan zijn of haar trekken komt."

Eerder deze week kwam al naar buiten dat het KPN NK Baan/Weg en KPN NK Marathon zijn vergeven aan Oldebroek en Naaldwijk. Ruim een week daarvoor werd al bekend dat na een minder seizoen voor de marathonsport op wieltjes er komend seizoen weer genoeg te skeeleren valt: mogelijk meer dan tien marathons staan er in de planning. Vanuit de rijders was er tevens de wens om vaker een 100 meter te rijden, die nu wanneer mogelijk wordt toegevoegd aan de marathonwedstrijden. Ook regionale partijen kunnen zich op deze dagen met hun eigen wedstrijd aansluiten, zodat het een compleet gevuld en publiekstrekkend evenement wordt. 

Sneller verloop
Ook zal er komend seizoen een verrassende combinatie worden gemaakt van een wegwedstrijd voor senioren op vrijdagavond, gevolgd door een baanwedstrijd op zaterdag. Verder staan er drie landelijke pupillendagen op het programma, die gecombineerd zullen worden met landelijke baanwedstrijden voor de jeugd. "Ook zal een sneller verloop van onderdelen op de wedstrijddagen de baancompetitie attractiever maken voor zowel deelnemer als toeschouwer."

Als extra marathonwedstrijden zijn Boxmeer en Amsterdam recent ook nog toegevoegd aan de kalender. Waar de organisaties daar nog volop bezig zijn met hun definitieve programma, is het toch tijd om de kalender nu te delen, vertelt De Klein. "We kunnen niet langer wachten met de presentatie. Rijders willen ook weten waar ze op kunnen rekenen, normaal willen wij eigenlijk al begin januari onze kalender presenteren. Met dit vernieuwde en uitgebreidere programma staat niets de groei van het Nederlandse inlineskaten als wedstrijdsport nog in de weg."

De komende tijd wordt er nog verder ingegaan op kalenderonderdelen, maar rijders mogen deze wedstrijden alvast in hun agenda zetten!

Klik hier voor de volledige kalender


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan