Tickets
Shop
Nieuws 16 sep 2019

Marcel Scheperkamp volgt Arjan Smit op als disciplinemanager inlineskaten

Oud-schaatser en -inlineskater Marcel Scheperkamp wordt per 1 oktober disciplinemanager Inlineskaten van de KNSB. Hij volgt Arjan Smit op, die deze functie sinds 2013 heeft vervuld.

Foto : Eline Hooghiemstra

De nieuwe disciplinemanager woont in Hilversum en heeft een ruime ervaring in het schaatsen en inlineskaten. Van 1978 tot 1980 maakte Scheperkamp (60) deel uit van de nationale kernploeg, met onder anderen Hilbert van der Duim en Yep Kramer. De laatste tien jaar is hij als (jeugd)trainer actief, onder meer bij de opleidingsploegen van SkateUnited. 
 
Scheperkamp is als zelfstandig ondernemer ook een actieve sportliefhebber. Naast schaatsen en inlineskaten doet hij aan mountainbiken, windsurfen, snowboarden, (water)skiën en wielrennen. Ook organiseert hij trainingen, loopclinics en workshops, onder meer over ademhalingstechnieken.
 
"Wij zijn blij met de komst van Marcel Scheperkamp", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "Met zijn ruime ervaring van de sport, zijn enthousiasme en ondernemende karakter zal hij als disciplinemanager in staat zijn bruggen te slaan, partijen met elkaar te verbinden om ook het inlineskaten naar een volgend niveau te helpen."
 
Scheperkamp citeert de schrijver Antoine de Saint-Exupéry om zijn eigen aanpak te karakteriseren: "Een doel zonder een plan is slechts een wens." Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Zoon Merijn, multidisciplinair schaatstalent, tekende recent een contract bij de neoploeg van Jumbo-Visma.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan