Er staat weer een bomvol schaatsweekend op ons te wachten: de marathonschaatsers gaan los op de Weissensee, terwijl de langebaanschaatsers zich opmaken voor het KPN NK Allround/Sprint. De shorttrackers verdelen titels op het EK in Hongarije.

EK Shorttrack (24 tot en met 26 januari)
In het Hongaarse Debrecen staat komend weekend het EK Shorttrack op het programma. Na de selectierondes van vrijdag, worden zaterdag en zondag de medailles verdeeld. Bij de vrouwen verdedigt Suzanne Schulting de Europese allroundtitel, die zij vorig jaar veroverde in Dordrecht. Ook op de 1500 meter is de 22-jarige shorttrackster de regerend kampioene. Voor het volledige programma, nieuwsberichten en livestreams, klik hier!

KPN NK Allround/Sprint (25 en 26 januari)
Het is weer tijd voor een nationale titelstrijd in Thialf! Zaterdag en zondag worden daar het KPN NK Sprint & Allround verreden. Live bijwonen kan, want er zijn nog tickets! Voor meer informatie, startlijsten, achtergronden en de livestream, klik hier!

KPN Open Nederlands Kampioenschap, Weissensee (25 januari)
Het Open Nederlands Kampioenschap wordt ieder jaar verreden op de Weissensee. De wedstrijd maakt geen deel uit van de zes Grand Prix-wedstrijden, wat betekent dat de uitslag niet meetelt in het algemeen klassement. Wel staan er de Nederlandse titels op natuurijs op het spel. Voor livestream, liveblog en interviews: www.schaatsen.nl/marathon

EK Kunstrijden (tot en met 26 januari)
Het EK Kunstrijden in Graz is al in volle gang, maar duurt nog tot en met zondag. In het Oostenrijk doet Nederland met Daria Danilova en Michel Tsiba voor het eerst in 24 jaar weer mee aan het paarrijden. Bij de individuele kür staan Thomas Kennes en Niki Wories op de deelnemerslijst.

KPN Grand Prix 3, Weissensee (29 januari)
Deze Alternatieve Elfstedentocht is de langste wedstrijd van de zes Grand Prix-wedstrijden die worden verreden in Oostenrijk en Zweden. De dames en heren rijden beiden een koers over 200 kilometer. Voor de laatste updates, livebeelden en meer: www.schaatsen.nl/marathon