Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2020

Van der Werff zegt het schaatsen vaarwel

Bo van der Werff heeft een punt gezet achter haar schaatscarrière, zo laat de rijdster van Team IKO weten op Instagram. De 27-jarige sprinster liep drie jaar geleden een knieblessure op en moest zich sindsdien terug knokken naar de top. In 2015 veroverde Van der Werff brons op de 500 meter op de KPN NK Afstanden.

Foto : Soenar Chamid

"Het is tijd om afscheid te nemen van topsport, van schaatsen. Ik heb de laatste jaren hard gevochten tegen blessures en ik merk dat ik zowel fysiek als mentaal het niet meer kan opbrengen om met de besten mee te gaan", schrijft Van der Werff op Instagram. "De afgelopen vijftien jaar heb ik veel geleerd. Door het schaatsen heb ik geleerd wat het is om ergens 100% voor te gaan, om door te zetten als het tegen zit en om nooit op te geven."

"Ik heb geleerd wat het is om je ziel en zaligheid ergens in te gooien en ik heb intens genoten van het proces om mezelf te verbeteren. De sport heeft mij zoveel mooie herinneringen en vriendschappen gegeven die voor altijd zullen zijn en daar ben ik ontzettend dankbaar voor", vervolgt ze. "Ik wil iedereen bedanken die een rol in mijn carrière heeft gespeeld: coaches, teamgenoten, begeleiding, sponsoren, vrienden en natuurlijk mijn liefste familie! De levenslessen neem ik mee naar wat er ook maar komen gaat in de toekomst."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan