Tickets
Shop
Nieuws 26 okt 2017

Geblesseerde Van der Werff meldt zich af voor NK: 'Alleen nog maar gemotiveerder'

Een flinke tegenvaller voor Bo van der Werff aan het begin van het olympische seizoen. De sprintster van Team AfterPay kampt met een lichte knieblessure en heeft zich noodgedwongen afgemeld voor de NK Afstanden.

Foto : Neeke Smit

"Het is natuurlijk enorm balen dat ik niet mee kan doen dit weekend”, zegt de 25-jarige Van der Werff in gesprek met schaatsen.nl. “Ik ben niet de persoon die zich snel voor toernooien afmeldt, maar de NK komen voor mij echt net iets te vroeg."

Van der Werff heeft een lichte blessure in haar knie. "Ik heb er nu zo'n vier weken last van. Door wat overbelasting zit er een aantal scheurtjes in de pees van mijn rechterknie."

Ze vervolgt: "Het herstel gaat de goede kant op, maar gisteren na de training op het ijs kreeg ik toch weer wat last. Met het oog op de rest van het jaar heb ik besloten om de NK te laten schieten en me volledig te focussen op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) van eind december." 

Foto : Neeke Smit

World Cups
Doordat ze niet meedoet aan de NK kan Van der Werff zich niet kwalificeren voor de reeks World Cup-wedstrijden. "Ik had ze uiteraard graag gereden. Die wereldbekerwedstrijden zijn een uitstekende voorbereiding op het OKT. Het is jammer dat ik ze mis, maar niet het einde van de wereld, hoor." 

Bo zou Bo niet zijn als ze ondanks deze tegenvaller alweer vooruitkijkt. "Het is vervelend, maar het zit niet in mij om lang te treuren. Deze blessure zorgt alleen maar voor nog meer motivatie. Ik ben ervan overtuigd dat ik er eind december sta en kan laten zien waar ik de laatste vier jaar keihard voor gewerkt heb. Op het OKT wil ik alles uit mezelf halen." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan