Tickets
Shop
Nieuws 28 feb 2020

Shinhama leidt verrassend na openingsdag WK Sprint

Tatsuya Shinhama gaat na de openingsdag van het WK Sprint verrassend aan de leiding in het klassement. De Japanner was op de 1000 meter de snelste van het hele veld en verbrak het baanrecord van Shani Davis, dat al uit 2007 stamde. Shinhama heeft in het tussenklassement 0,23 seconde voorsprong op Laurent Dubreuil, die eerder op de avond de 500 meter op zijn naam schreef.

Foto : Sander Chamid

Voorafgaand aan het toernooi was Pavel Kulizhnikov nog tot de grote favoriet gebombardeerd. De Rus won twee weken geleden op de WK Afstanden zowel de 500 als de 1000 meter met indrukwekkende tijden. Op de 500 meter moest hij genoegen nemen met de derde plek in 34,60. Shinhama was tussen Dubreuil en Kulizhnikov de man op de tweede plek. De Japanner reed 34,58. De Rus sprak na afloop van de wedstrijddag kort met de pers, waarbij hij verkondigde geen energie meer te hebben en de tweede dag van het toernooi te laten schieten. 

De Nederlanders wisten in het Vikingschip niet te imponeren. Kai Verbij is na de eerste dag de hoogst genoteerde man op de zevende plaats. Op de 500 meter eindigde hij als negende, op de 1000 meter noteerde hij de achtste eindtijd. Kjeld Nuis finishte de 1000 meter teleurstellend als vierde en staat op de negende plek in het klassement. Dai Dai N'tab werkte de 500 meter af in een tijd van 35,08 en kon op de 1000 meter ook geen potten breken. De rijder van Team Reggeborgh staat op een twaalfde plek in het tussenklassement. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan