Tickets
Shop
Nieuws 31 aug 2020

Team NXTGEN presenteert Worldstream als eerste sponsor

Team NXTGEN, de kersverse ploeg van Koen Verweij en Jutta Leerdam, heeft maandag haar eerste grote sponsor aangekondigd. IT-bedrijf Worldstream uit Naaldwijk heeft zich voor de komende twee jaar verbonden aan het team.

Foto : Guus Schoonewille

Worldstream is één van de drie partners die komende jaren onderdeel uitmaakt van het nieuwe Team NXTGEN, dat onlangs is opgezet door kopman Verweij en kopvrouw Leerdam. Door de coronacrisis was het team bang dat het lastig zou zijn om sponsoren te vinden. "Juist in deze periode zijn we onwijs blij en dankbaar dat zo’n groot techbedrijf als Worldstream vertrouwen in ons heeft", zegt Koen Verweij. "We zijn trots dat Worldstream als innovatieve partij nu deel uitmaakt van team NXTGEN en we zien grote mogelijkheden in de samenwerking." 

De nieuwe schaatsploeg streeft naar de vorming van een nieuw soort team, een gegeven dat ook in de naam is verwerkt. "Wij zoeken in onze sponsoren echt samenwerkingen. Geen ouderwetse manier waarbij alleen een naam op een pak wordt geplakt. Nee, wij willen echt next level samenwerken", zegt Jutta Leerdam. "Wij zijn begonnen met de ploegvorming om daarna bedrijven erbij te zoeken, in plaats van vanuit een groot bedrijf een ploeg te vormen. We zijn geen partij waar je een logo op een schaatspak kunt kopen. We willen een echt partnership aangaan met onze sponsoren."

Mede-initiatiefnemer Joris Hoogenbosch vult aan: "Wij ontwikkelen gepersonaliseerde sponsoringprogramma’s, zodat we onze sponsoren kunnen ondersteunen om bedrijfsdoelstellingen daadwerkelijk te realiseren. Andersom kijken we ook naar wat sponsoren ons als schaatsteam te bieden hebben. Worldstream is een echt techbedrijf. Ik verwacht dat zij ons met prestatieanalyses goed kunnen supporten. Op het ijs moeten we ons als team continue aanpassen aan wisselende omstandigheden. Technologie-gebaseerde prestatieanalyses kunnen daarbij helpen. We willen een situatie creëren waar beide partijen van elkaar leren en elkaar op een innovatieve manier verder helpen."

Naast Leerdam en Verweij bestaat het team uit vier andere rijders; de namen hiervan zullen binnenkort bekend worden gemaakt. De ploeg wordt begeleid door Kosta Poltavets en assistent-coach Jan Bos


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan