Tickets
Shop
Nieuws 14 aug 2020

Eigen schaatsploeg van Leerdam en Verweij heet NXTGEN.

De schaatsploeg van Jutta Leerdam en Koen Verweij heeft een naam: NXTGEN. Het nieuwe project is vrijdagochtend officieel gelanceerd, zo werd bekendgemaakt in een persbericht.

Foto : Soenar Chamid

"Het is tijd voor verandering! Koen Verweij en Jutta Leerdam laten een frisse wind door de schaatswereld waaien met een eigen team", meldt de website van de schaatsploeg. Binnenkort volgt de teampresentatie en zal ook meer duidelijkheid komen over de sponsors, of partners zoals ze genoemd worden, die zich aan de ploeg hebben verbonden. 

In april werd bekend dat de contracten van Leerdam en Verweij bij Team Reggeborgh niet werden verlengd. De 21-jarige Leerdam, die afgelopen seizoen wereld-, Europees en Nederlands kampioene werd op de 1000 meter, leek in juni dicht bij een overeenkomst met Team Jumbo-Visma, maar wees het aanbod toch af om vervolgens samen met Verweij een eigen ploeg te beginnen.

De 29-jarige Verweij ziet de komende twee seizoenen als de laatste jaren uit zijn sportieve loopbaan en hij wil met deze ploeg 'iets achterlaten in het schaatsen waar het om de schaatsers draait'. Naast Leerdam en Verweij bestaat het team uit schaatstalenten. De ploeg wordt begeleid door Kosta Poltavets en assistent-coach Jan Bos

Dit bericht bekijken op Instagram

• ARE YOU READY? •

Een bericht gedeeld door NXTGEN. (@_teamnxtgen) op


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan