Tickets
Shop
Nieuws 18 aug 2020

ISU publiceert ook internationale wedstrijdkalender voor kunstschaatsen

In navolging van de internationale kalender voor de langebaan en shorttrack heeft de ISU ook het wedstrijdschema voor kunstschaatsen gepubliceerd. Ook voor deze discipline geldt dat wijzigingen als gevolg van de coronapandemie op elk moment kunnen worden doorgevoerd.

Half juli werd bekend dat de internationale schaatsunie een streep zette door de Junior Grand Prix in augustus, september en begin oktober. Een aantal wedstrijden in de reeks was eerder al geannuleerd en onder andere vanwege reisbeperkingen besloot de ISU de gehele competitie te schrappen. De Grand Prix bij de senioren krijgen een regionaal karakter. De wijziging houdt in dat in eerste instantie enkel schaatsers uit het organiserende land kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Vervolgens kan het veld worden aangevuld met schaatsers die het land als vaste trainingsbasis gebruiken en schaatsers uit de omliggende landen, mits zij kunnen voldoen aan de op dat moment geldende reisbeperkingen. 

De eerste wedstrijd van het seizoen met een gepland datum is de Challenger Nebelhorn Trophy in het Duitse Oberstdorf, van 23 tot en met 26 september. In de reeks van acht wedstrijden hebben twee toernooien, in China en Canada, nog geen vastgestelde data. De Grand Prix wordt afgetrapt in Las Vegas (23-25 oktober), gevolgd door wedstrijden in het Canadese Ottowa (30 oktober-1 november), Chongqing in China (6-8 november), Grenoble (13-15 november), Moskou (20-22 november) en Osaka in Japan (27-29 november). De finale wordt verreden in Beijing van 10 tot en met 13 december, dat is tevens het testevenement voor de Olympische Spelen. 

Titeltoernooien
In 2021 staan alle titeltoernooien op het programma, te beginnen bij de EK Kunstrijden van 25 tot en met 31 januari in Zagreb. In Sydney wordt het viercontinententoernooi gehouden (8-14 februari). In maart staan de wereldkampioenschappen in de planning. De junioren strijden om de titels in het Chinese Harbin (1-7 maart) en de senioren komen in actie in Stockholm (22-28 maart). Het laatste grote toernooi van het seizoen is de ISU World Team Trophy in Osaka (15-18 april). 

Voor het synchroonschaatsen staan er drie Challengers op het programma in Gdansk (17-19 december), Turku (14-17 januari) en Salzburg (21-23 januari). De WK voor junioren vinden plaats van 12 tot en met 14 maart, maar de locatie is nog niet bekend. In Zagreb worden de WK voor senioren verreden (8-10 april). 

In Nederland worden wederom twee internationale wedstrijden georganiseerd. De Challenge Cup in Den Haag staat van 25 tot en met 28 februari op het programma. De synchroonschaatsers komen in actie op de Lumière Cup in Eindhoven (10-13 december). 

Klik hier voor de volledige wedstrijdkalender. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan