De ISU heeft de internationale wedstrijdkalender voor langebaan en shorttrack gepubliceerd. Vanwege de huidige coronapandemie kunnen er op elk moment nieuwe internationale competities, annuleringen, uitstel of wijzigingen van locaties plaatsvinden, aldus de schaatsbond. Eind augustus zal er een definitief groen (of rood) licht worden gegeven voor de eerste World Cup.

Volgens planning beginnen de World Cups voor langebaan in Tomaszów Mazowiecki (13-15 november), gevolgd door een wereldbekerwedstrijd in Stavanger (20-22 november). In december gaat de reeks verder in Salt Lake City (4-6 december) en Calgary (11-13 december).

In het nieuwe jaar staan de EK Allround & Sprint op het programma in Heerenveen, van 8 tot en met 10 januari. In Calgary wordt ook het viercontinententoernooi verreden (15-17 januari). Een maand later wordt de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in Changchun gereden (17-18 februari).

De week daarop, van 25 tot en met 28 februari, vinden de WK Afstanden plaats op de olympisch ijsbaan in Beijing. Dit toernooi is tevens het testevenement voor de Olympische Spelen van 2022. Op 6 en 7 maart wordt het seizoen afgesloten met de World Cup-finale in Heerenveen. 

De junioren rijden hun wereldbekerwedstrijden in Minsk (28-29 november), op de buitenbaan van Collalbo (16-17 januari) en Hachinohe City (13-14 februari). In de Japanse stad vinden ook de WK voor junioren plaats. 

Shorttrack
De shorttrackers starten met twee World Cups in Canada. Van 6 tot en 8 november staat Montréal op het programma en een week later zijn de wedstrijden in Laval. In december vindt de wereldbeker plaats in Seoul (11-13 december), de Zuid-Koreaanse hoofdstad waar de afgelaste WK zouden plaatsvinden. De volgende stop is Beijing (18-20 december) en ook deze wedstrijd geldt als een testevenement voor de Spelen. 

In 2021 staan van 15 tot en met 17 januari de Europese kampioenschappen op het programma in Gdansk. Het Four Continents toernooi vindt plaats in Salt Lake City (22-24 januari). In februari volgen nog twee World Cups in Europa: in Dresden en een nog nader te bepalen locatie. Ook de data staan nog niet vast. Van 12 tot en met 14 maart zijn de wereldkampioenschappen in Rotterdam. 

De WK voor junioren vinden van 29 tot en met 31 januari plaats in Salt Lake City. 

Bekijk de volledige wedstrijdkalender hier.