Tickets
Shop
Nieuws 28 apr 2020

Njåtun verruilt nationale ploeg voor team van Olde Heuvel

Ida Njåtun heeft het aanbod om het komende seizoen onderdeel van de nationale ploeg te blijven naast zich neergelegd. De 29-jarige Noorse heeft besloten een stapje terug te doen en te gaan trainen bij Team Sørmarka, het beloftenteam dat getraind wordt door Wouter olde Heuvel.

Foto : Soenar Chamid

Een paar weken geleden vertelde Njåtun openhartig over haar motivatieproblemen, maar voor de Noorse is het plezier in de sport nog te groot om te stoppen. "Ik zie het als een uitgelezen kans om met een grote groep talentvolle schaatsers samen te werken", vertelt ze op haar sociale media. "Na tien jaar in het nationale team te hebben geschaatst, is het moeilijk om te zeggen dat ik mijn carrière ergens anders voortzet, maar soms moet je ingrijpende veranderingen aanbrengen om terug op het juiste spoor te komen."

Team Sørmarka is een team dat intensief samenwerkt met de lokale schaatsvereniging en de school voor jonge topsporters in Stavanger. De ploeg bevat rijders die de ambitie en het talent hebben om binnen drie jaar in de nationale selectie opgenomen te kunnen worden. Olde Heuvel, die in 2016 noodgedwongen stopte met topsport, verhuisde vorig jaar samen met zijn vriendin naar Noorwegen en daar werd hij in de zomer van 2019 aangesteld als coach van Team Sørmarka.

Het nationale team bestaat voor komend seizoen uit veertien schaatsers: Sverre Lunde Pedersen, Håvard Lorentzen, Sindre Henriksen, Allan Dahl Johansson, Ragne Wiklund, Julie Nistad Samsonsen, Magnus Bakken Haugli, Henrik Fagerli Rukke, Hallgeir Engebråten, Ane By Farstad, Odin By Farstad, Bjørn Magnussen, Peder Kongshaug en Kristian Ulekleiv.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan