Tickets
Nieuws 26 apr 2020

Nederland massaal aan het inlineskaten: 'Wel honderdduizend paar verkocht'

Nederland heeft de afgelopen weken massaal de inlineskates tevoorschijn gehaald. Met gesloten sportclubs en verenigingen door het coronavirus is skeeleren voor veel mensen de perfecte manier om toch een sportief rondje te maken in de buitenlucht. Skeeleren is op dit moment hartstikke hot en dat merken niet alleen wij!

Foto : @lindie_travels

Bij sportwinkels, skatemerken en leveranciers loopt het storm. "Het is nu al voor de vierde week een gekkenhuis, dan moet je denken aan vier tot vijf keer zoveel verkochte skates als normaal. Als we nog tienduizend paar extra op voorraad hadden gehad, waren die ook verkocht geweest", aldus Stefan Coopmans, Mapleleaf-importeur van FILA Skates Benelux. "In de loods is geen skate meer te vinden, alles dat binnenkomt gaat direct naar de skate speciaalzaken en sportwinkels."

"Mijn inschatting is dat er in Nederland in de afgelopen maand, inclusief de goedkopere modellen van de speelgoedzaken, wel honderdduizend paar skates verkocht zijn. Wij trachten om onze voorraad op korte termijn terug aan te vullen zodoende sportwinkels, speciaalzaken en speelgoedwinkels terug te kunnen beleveren. Echter is dit in tijden van corona géén zekerheid."

Op social media worden trots de mooiste plaatjes gedeeld met #skeeleren en #inlineskaten: van basisschoolvriendinnetjes die samen tussen de weilanden doorcrossen, tot de fanatiekste fitboys- en girls die hun wekelijkse rondje maken.

Veiligheid
Ook bij de KNSB wordt enthousiast gereageerd op het gegroeide aantal mensen dat heeft besloten de wieltjes onder te binden. "Wij vinden het mooi om te zien dat mensen het inlineskaten massaal omarmen, maar willen wel graag dat iedereen verantwoord op pad gaat", zegt Hans Kool, doelgroepmanager sportparticpatie van de KNSB. "Die populariteit is heel begrijpelijk, want skeeleren is niet alleen een gave sport om te doen, het is ook nog eens heel laagdrempelig. Je trekt je inlineskaten aan en kunt gaan rijden."

"Maar ons advies is: doe het wel voorzichtig, dus zet een helm op en draag pols, knie- en elleboogbeschermers! Zoek in deze coronatijd een veilige route waar je elkaar anderhalve meter ruimte kunt geven en ga alleen op pad. Een frisse neus halen is prima, maar sport niet in groepsverband. Zo kunnen we optimaal genieten van het inlineskaten en voorkomen we dat er extra druk op de gezondheidszorg ontstaat."

Wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om veilig te kunnen gaan skeeleren? Klik hier!


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan