Tickets
Shop
Nieuws 08 mei 2020

Kan ik op dit moment buiten inlineskaten?

Een heerlijk skeelerweertje doet ons de wieltjes al willen onderbinden, maar is dat wel verstandig in deze tijd van het coronavirus? In tegenstelling tot sommige andere landen kan je in Nederland nog naar buiten, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal richtlijnen: die zetten wij voor jou op een rijtje.

Niet in groepen skaten
Gezellig is het wel, maar op dit moment is het verboden om met meer dan twee personen te groeperen. En ook dan geldt: houd 1,5 meter afstand. Het voordeel van inlineskaten is dat je het gemakkelijk alleen kunt doen, je bent niet afhankelijk van teamgenoten. Bij voorkeur kun je dus ook het beste alleen gaan trainen. Vermijd daarnaast drukke routes met kans op verspreiding van het virus. De KNSB ondersteunt de richtlijnen van het RIVM en de aanwijzingen van NOC*NSF.

Niet te fanatiek!
Jezelf uitdagen en een zware training afwerken kan heerlijk zijn, maar deze kun je op dit moment toch het beste overslaan. Een zware training kan namelijk een grote aanslag zijn op je immuunsysteem en die heb je op dit moment juist zo hard nodig. Na een te zware belasting ben je namelijk vatbaarder voor ziekten en virussen, zoals het coronavirus. 

Leeg je neus/keel niet op straat
Houd rekening met elkaar en leeg de inhoud van je neus of keel niet op straat tijdens het skaten. Normaal geldt dit natuurlijk ook al, maar op dit moment is het naast onaangenaam ook nog eens risicovol. Je kunt beter even stoppen en er een papieren zakdoek bijpakken! 

Bravoure 
Een beetje bravoure is geen probleem, maar probeer de kunstjes en gevaarlijke manoeuvres op de skates voor nu even achterwege te laten! Breng jezelf en anderen niet onnodig in gevaar: ziekenhuizen hebben op dit moment hun handen vol aan het coronavirus en jouw potentiële blessure gaat daar niet bij helpen. In dit artikel over reguliere veiligheidstips lees je met welke bescherming je het beste op pad kan gaan. 

Gebruik je verstand
Gebruik tot slot je gezonde verstand. Buiten skeeleren is heerlijk, maar je gezondheid is nog belangrijker! Neem zelf verantwoordelijkheid en houd de updates van het RIVM in de gaten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan