Rémon Kwant en Moniek Klijnstra hebben zaterdag het Open Gelders kampioenschap gewonnen. De wedstrijd over 100 meter is een initiatief van Skeelerclub Oost-Veluwe, voor alle liefhebbers van de sprintafstand die tijdens het NK Inlineskaten in mei niet werd verreden. 

Kwant snelde in de finale naar de snelste tijd van de dag 10,390 seconden, hij trof in de finale Tom Mars, die beslag legde op plaats twee. Glenn Neijenhuis, die een thuiswedstrijd reed, maakte het podium compleet.

Bij de dames was het Moniek Klijnstra die zich met 11,366 naast de regerend Nederlands kampioene nu ook Gelders kampioene mag noemen. Fleur Huls en Alice Smit pakten zilver en brons. 

Skeelerclub Oost-Veluwe kijkt terug op een geslaagde dag. "De rijders waren na afloop heel tevreden over het evenement en hopen dat het een vaste plek op de kalender kan krijgen. Het aantal deelnemers had nog wat beter gekund, misschien door een ander moment in de wedstrijdagenda. Toch was de organisatie tevreden over de opkomst met een internationaal deelnemersveld uit onder meer Israël en België."

Klik hier voor de volledige uitslagen.