Tickets
Shop
Nieuws 24 okt 2019

Dilemma's met Helga Drost: 'Het weer heeft altijd invloed op mijn humeur'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Helga Drost.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam: Helga Drost
Geboortedatum: 03-08-1998
Geboorteplaats: Sneek
Team: Gewest Fryslân
Specialiteit: 500 en 1000 meter
Opmerkelijk: Drost maakte in het seizoen 2017/2018 op 19-jarige leeftijd haar debuut op de World Cup voor senioren in Stavanger. 
Instagram: @helgadrost

Dilemma's
Wereldkampioen of olympisch zilver
"Ik denk dat ik voor wereldkampioen ga, want ik hou er niet van dat ik dan net niet de beste ben. In een wedstrijdsport wil je toch winnen en geen tweede worden."

Individueel of teamsprint
"Sowieso het liefst alleen. Ik vind schaatsen nog steeds een individuele sport. Ik vind het erg goed dat zo onderdeel als de teamsprint erbij gekomen is. Maar ik win het liefst alleen."

500 of 1000 meter
"Dat is wel een lastige. Als het om winnen gaat, dan zou ik voor de 500 meter kiezen. Het is namelijk veel historischer voor het Nederlandse schaatsen als een Nederlandse vrouw de 500 meter wint. Mijn afstandsvoorkeur gaat wel meer uit naar de 1000 meter. Daar zit ik wat meer in. Maar ik wil graag winnen, dus dan kies ik voor de 500 meter."

Trainingsbroek of jeans
"Als ik na de training thuiskom, doe mijn jeans aan om naar het werk te gaan. Alleen als ik thuiskom van het werk, gaat heel snel de jeans weer uit en de trainingsbroek aan. Dus trainingsbroek!"

Dit bericht bekijken op Instagram

🏞❤

Een bericht gedeeld door Helga Drost (@helgadrost) op

Online shoppen of in de winkel
"Dat is wel grappig, ik verzamel altijd heel veel kleren online en dan koop ik het niet. Dan zoek ik een soort van hetzelfde in de winkels, dus ik ga voor shoppen in de winkel."

Auto of fiets
"Ik heb geen auto, maar als er een leuke sponsor is die dit leest en mij een auto wil sponsoren, graag. Op dit moment de fiets, het is maar drie kilometer van mijn huis naar de ijsbaan. Dat vind ik ook niet erg zo lang het niet regent. Daarvoor zou ik erg graag een auto tot mijn beschikking hebben."

Marathonschaatsen of shorttrack
"Shorttrack! Ik vind het eigenlijk jammer dat ik daar niet eerder mee ben begonnen. Ik vind het heel erg leuk om te doen. Ik denk dat ik in een wedstrijdvorm ook wel redelijk kan mee komen. Maar daarvoor ben ik te laat er aan begonnen. Shorttrack zie ik wel meer als een jonge sport, beetje hetzelfde als turnen. Daarvoor moet je vroeg beginnen, om er erg goed in te worden. Als training kan ik er echt van genieten."

Dit bericht bekijken op Instagram

❄❄❄ 📽@jorne_j

Een bericht gedeeld door Helga Drost (@helgadrost) op

Afwassen of de was doen
"Veel liever de afwas. Dat heb ik in maximaal een kwartiertje gedaan. De was doen is daar in tegen een heel proces. Wasje draaien, ophangen, drogen, opvouwen, dat duurt mij veel te lang. Ik heb geen vaatwasser thuis, dus in afwassen ben ik erg snel geworden."

Pasta of pannenkoeken
"Pasta heb ik wel wat sneller klaar, maar ik vind pannenkoeken lekkerder. Ik vind het leuk om te varieren, maar mijn favoriete pannenkoek blijft spek met kaas en ananas."

Strand of bergen
"Ik kies liever voor de bergen. Aan zee vind ik het heerlijk, maar ik vind het zand op het strand verschrikkelijk. Dan ga ik liever aan het zwembad liggen."

Dit bericht bekijken op Instagram

🚵🏼‍♀️ 📷 @jackderijke

Een bericht gedeeld door Helga Drost (@helgadrost) op

Zomer of winter
"Het weer heeft altijd best wel veel invloed op mijn humeur, dus doe mij de zomer maar. Niet heel handig als schaatser, maar ik doe de meeste trainingen in de zomer en gelukkig hebben we veel overdekte ijsbanen nu."

Ex on the Beach of Temptation Island
"Ik vind beide leuk, maar ik kies voor Temptation Island. Daar is meer sensatie! Ik probeer het wel te volgen en als ik het niet kan zien, kijk ik het achteraf sowieso terug.'

Zingen of dansen
"Ik kan allebei niet, maar vind het heerlijk om te doen als niemand mij kan zien of hoort. Als ik een drankje op heb, ga ik sneller de dansvloer op."

Instagram of Facebook
"Deze is makkelijk. Ik doe soms wat met Facebook, maar ik zit vooral op Instagram. Dat vind ik wel de leukste social media."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan