Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 28 nov 2019

Dilemma's met Esther Kiel: 'In Inzell ben ik even helemaal weg van alles'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Esther Kiel.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam: Esther Kiel
Geboortedatum: 20-10-1996
Geboorteplaats: Overveen
Team: Team FrySk
Opmerkelijk: Kiel won afgelopen weekend de Kraantje Lek Trofee in Haarlem. 
Instagram: @kielesther

Dilemma's
3000 of 5000 meter
"
Dat is een makkelijke! De 3000 meter is mijn favoriete afstand en daar train ik het meest op. Toch ga ik zeer waarschijnlijk mijn wereldbekerdebuut maken op de 5000 meter (Kiel eindigde als zevende op het World Cup Kwalificatietoernooi, red.), dus dat is ook echt fantastisch. Maar als ik moet kiezen, ga ik voor de drie kilometer."

Derde op het KPN NK Allround of de Kraantje Lek Trofee winnen
"Derde op het NK Allround, al vond ik het ook geweldig dat ik afgelopen weekend de Kraantje Lek Trofee heb gewonnen. Winnen op mijn eigen ijsbaan, waar ik het schaatsen ooit op heb geleerd, is een droom die uitkwam. Vanaf nu kijken we weer verder en het lijkt het mij fantastisch om derde te worden op het NK Allround."

Zilver op de Olympische Spelen of wereldkampioen
"
Ik denk toch wereldkampioen, een titel is wel heel erg mooi. Deelnemen aan de Olympische Spelen is erg gaaf, maar hoeveel mensen kan je nog opnoemen die tweede zijn geworden op de Olympische Spelen? Dan word ik liever wereldkampioen."

Inzell of Heerenveen
"Ik denk toch Inzell. Niet alleen de baan, maar de hele omgeving daar is geweldig. Als ik daar ben, heb ik het gevoel dat ik even helemaal weg ben van alles. Ook hoef ik mij daar alleen met schaatsen bezig te houden en dat is gewoon heerlijk. Thialf vind ik ook erg leuk, maar daar schaatsen we alleen met de grote wedstrijden. De thuisbaan van mijn ploeg is de Elfstedenhal in Leeuwarden. Al met al gaat mijn voorkeur uit naar Inzell."

Trainingsbroek of jeans
"Deze is erg lastig. Misschien ga ik dan wel voor de trainingsbroek, die heb ik bijna de halve dag aan. Soms is het ook best wel fijn om je jeans aan te trekken. Dan voel je je iets meer gewoon mens in plaats van de sporter."

Online shoppen of in de winkel
"In de winkel. Ik vind winkelen erg leuk en ik vind het heerlijk om alle kleren in de winkel van de rekken te halen en daarna te gaan passen. Dat geeft toch wel iets extra's aan kleren kopen en dat heb je met online shoppen niet."

Auto of fiets
"Als het mogelijk is, gebruik ik de fiets. Ik heb sinds dit jaar een auto en moet zeggen dat ik dat nu ook wel heel handig vind. Vooral op de stukken die voor de fiets te lang zijn, ben ik blij dat ik nu de auto kan pakken en niet meer met het openbaar vervoer hoef te gaan."

Shorttrack of inlineskaten
"Absoluut shorttrack. Ik vind inlineskaten helemaal niet leuk. Het is zo anders dan schaatsen. Ik zie er altijd enorm tegenop als ik dat in de zomer op het trainingsschema zie staan. Shorttrack vind ik daarentegen enorm gaaf om te doen."

Afwassen of de was doen
"Afwassen moet ik heel vaak doen, omdat ik helaas geen vaatwasser heb. Daar ben ik eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee. Dus dan doe ik liever de was, vooral omdat ik dat veel minder vaak moet doen dan afwassen."

Uit eten of zelf koken
"Ik hou heel erg van koken. Ik zie er eigenlijk nooit tegenop om het te gaan doen. Zeker nu ik helemaal op mezelf woon, hoef ik met niemand rekening te houden. Ook hou ik er van om gerechten uit te proberen."

Pasta of pannenkoeken
"Ik hou van pannenkoeken, pasta is niet helemaal mijn ding. Pannenkoeken eet ik ook weleens als lunch. Mijn favoriete pannenkoek is een pannenkoek met spek en een beetje stroop."

Zomer of winter
"Dat is een tricky vraag voor een schaatser. Voor het schaatsen heb ik natuurlijk liever de winter, maar ik kies toch voor de zomer. Ik hou van het zonnetje, daar krijg ik ook een positiever gevoel van. Ik vind de regen en de kou maar niks. Nee, geef mij de zomer maar."

Ochtend of avond
"Ik ben meer een ochtendmens. Dan ben ik sowieso een stuk productiever. In de avond vind ik het heerlijk om op de bank te hangen en lekker niks te doen."

Kroeg of discotheek
"In de rustperiode ga ik graag stappen. Dan heb ik ook meer tijd voor mijn vrienden en vind ik het leuk om met hun op stap te gaan. Als ik wekelijks zou stappen, zou ik denk ik voor de kroeg kiezen. Juist omdat je het als schaatser nooit doet, vind ik het heerlijk om die paar keer per jaar even helemaal uit mijn bol te gaan in een discotheek."

3.59 of 6.59
"Het zou supermooi zijn als ik zulke barrières kan doorbreken. Het liefst dan op mijn favoriete afstand, de 3000 meter. Eerlijk gezegd zit ik er natuurlijk nog wel een beetje ver vanaf en ben ik meer bezig met mijzelf te verbeteren. Ik hoop ooit bij die magische grenzen in de buurt te komen."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan