Tickets
Shop
Nieuws 24 nov 2019

De Boer wint Eindhoven Trofee, Kiel zegeviert bij Kraantje Lek

Tjerk de Boer heeft de Eindhoven Trofee gewonnen. Na de eerste wedstrijddag stond de 20-jarige schaatser nog tweede achter Thomas Geerdinck. Op de slotdag maakte hij zijn op de 500 meter opgelopen achterstand goed met winst op de 1500 meter en een tweede plaats op de 3000. Bij de Kraantje Lek Trofee in Haarlem heeft Esther Kiel de winst gepakt in het klassement.

Foto : Sander Chamid

De Boer won de 1500 meter met bijna twee seconden voorsprong op Geerdinck en legde daar de basis voor de eindzege. Op de afsluitende 3000 meter eindigde hij vlak achter Jos de Vos en stelde zo de winst veilig. Geerdinck, vorig jaar nog de winnaar in Eindhoven, leunde met name op een sterke 500 meter. Op die afstand bleef hij 0,25 seconde verwijderd van het baanrecord van Gerard van Velde, dat stamt uit 2006. De rijder van TalentNED eindigde als tweede op de 1500 meter en dat was voldoende om ploeggenoot De Vos voor te blijven in het klassement.

Net als de mannen reden ook de vrouwen dit weekend een minivierkamp. De Kraantje Lek Trofee werd in Haarlem gewonnen door Esther Kiel. Na twee tweede plaatsen op zaterdag won de rijdster van Team FrySk zondag de 1000 meter. Met een comfortabele voorsprong ging ze de afsluitende 3000 meter in. Roza Blokker greep met een tijd van 4.19,42 de winst op die afstand, maar Kiel gaf slechts twee seconden toe. Blokker, die zaterdag ook al de 1500 meter had gewonnen, eindigde als tweede in het klassement. Paulien Verhaar vulde de laatste plek op het podium. Kiel is het eerste lid van de organiserende IJsclub Haarlem dat de Kraantje Lek Trofee wint sinds Yvonne van Gennip.

 

  Bekijk hier de volledige uitslagen van de Eindhoven Trofee en hier die van Kraantje Lek. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan