Tickets
Shop
Nieuws 16 nov 2019

De Jong en Leerdam treffen elkaar op 1000 meter, Krol tegen Yuskov op 1500

Op de derde en laatste dag van de World Cup in Minsk kunnen we alweer genieten van een Nederlands onderonsje. Waar ploeggenoten Kjeld Nuis en Thomas Krol elkaar zaterdag troffen op de 1000 meter, is het zondag de beurt Letitia de Jong en Jutta Leerdam.

Foto : Soenar Chamid

In rit zeven nemen de Nederlandse vrouwen het tegen elkaar op. De eerste Nederlandse die op het ijs verschijnt is Antoinette de Jong, zij rijdt in rit drie tegen Heather Mclean. Jorien ter Mors start een rit later tegen Kaylin Irvine. Ireen Wüst neemt het in de slotrit op tegen Olga Fatkulina, die zaterdag nog naar goud op de 500 meter reed in een nieuw baanrecord. Het baanrecord op de 1000 meter staat op naam van Marrit Leenstra.

Lennart Velema is in rit twee de eerste Nederlandse man die zondag in actie komt op de 500 meter. In rit vier en vijf volgen Kai Verbij en Dai Dai N'tab. Ronald Mulder sluit voor oranje af in rit zes tegen de Canadees Gilmore Junio. Hein Otterspeer komt eerder op de dag al in actie in de B-groep. 

Op de 1500 meter start winnaar van de 1000 meter, Thomas Krol, tegen Denis Yuskov. Patrick Roest neemt het een rit eerder op tegen Sverre Lunde Pedersen en weer een rit eerder rijdt Kjeld Nuis tegen Min Seok Kim. Marcel Bosker schaatst in rit twee tegen Riku Tsuchiya. Koen Verweij, die Sven Kramer vervangt op de schaatsmijl, start 's ochtends in de B-groep. 

Klik hier voor de volledige startlijsten.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan