Tickets
Shop
Nieuws 28 mrt 2019

Wouter olde Heuvel verruilt TalentNED voor Noorse ploeg

Oud-schaatser Wouter olde Heuvel zal komend seizoen niet meer als coach van Ireen Wüst, Esmee Visser en Marcel Bosker op het ijs staan. De 32-jarige trainer verhuist deze zomer met zijn gezin naar Noorwegen. In Stavanger wordt hij de nieuwe trainer van Team Sørmarka.

Foto : Margarita Bouma

Olde Heuvel heeft een Noorse vriendin, met wie hij twee dochters heeft. Al in 2015 gaf hij aan ooit met haar terug te willen verhuizen naar Noorwegen. Destijds zei hij daarover: "Elin is voor mij naar Nederland gekomen en daarom vind ik het niet meer dan normaal dat we ooit samen teruggaan." Na het stoppen van Team Justlease.nl afgelopen seizoen voerde Olde Heuvel al gesprekken met de Noren, maar kwam uiteindelijk bij TalentNED terecht.

Nu is het moment van de verhuizing dan toch daar. In augustus zal het gezin Olde Heuvel in Stavanger gaan wonen, alwaar vader Wouter de nieuwe trainer wordt van Team Sørmarka. Het opleidingsteam zal intensief samenwerken met de lokale schaatsvereniging en de school voor jonge topsporters in Stavanger. De ploeg zal rijders bevatten die de ambitie en het talent hebben om binnen drie jaar in de nationale selectie opgenomen te kunnen worden. 

Olde Heuvel stopte in 2016 noodgedwongen met topsport. De wereldkampioen ploegenachtervolging van 2008 en 2009 kampte met aanhoudend blessureleed en besloot als gevolg van nieuwe tegenslagen zijn carrière te beëindigen. Sindsdien werkte hij als assistent-coach onder Rutger Tijssen bij Justlease.nl en dit jaar bij TalentNED onder Peter Kolder. Afgelopen zomer werd de Tukker tijdens een trainingstocht met de racefiets getroffen door een hersenbloeding, waarna hij lange tijd in het ziekenhuis doorbracht. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan