Tickets
Shop
Nieuws 30 jun 2019

Inschrijvingen eerste mass start geopend

Foto : Sander Chamid

Het mag dan hartje zomer zijn, maar het schaatsseizoen 2019/2020 wordt op 13 juli afgetrapt met een pilot mass start-wedstrijd in Thialf. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de inschrijving nu door de individuele sporter zelf gedaan moeten worden, en dat kan vanaf vandaag (30 juni).

Alle rijders met een geldige KNSB-licentie die hebben deelgenomen aan een Nederlands kampioenschap op de langebaan, marathon, inlineskaten of shorttrack (vanaf junioren a). Én alle rijders die zijn aangesloten bij een erkend topteam of RTC van de verschillende disciplines.

Om internationaal bij de top van de mass start te blijven horen, is op nationaal vlak de competitie opnieuw ingericht en is het aantal wedstrijden flink uitgebreid. Meerdere competitiewedstrijden zijn toegevoegd aan de bestaande Rabo Holland Cup. Hiermee groeit de mass start echt als één van de onderdelen van langebaanschaatsen.

Dit seizoen wordt er niet meer gewerkt met teamlicenties, maar rijders moeten zichzelf selecteren voor de volgende wedstrijd. Disciplinemanager Freek van der Wart en bondscoach Jan Coopmanshopen dat hierdoor meer strijd ontstaat en het niveau in Nederland omhooggaat. Om je te plaatsen voor het de mass start tijdens het World Cup kwalificatietoernooi (WCKT) en het KPN NK mass start zijn de voorafgaande wedstrijden nu bepalend.

Klik hier voor alle informatie over deelname aan de nationale competitie 2019/2020.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan