Tickets
Shop
Nieuws 01 jul 2019

Olympische ijsbaan Beijing na Spelen hele jaar door geopend

De ijsbaan in Beijing, die speciaal voor de Olympische Spelen van 2022 gebouwd wordt, zal nadat de olympische vlam gedoofd is het gehele jaar geopend blijven. De ijshal zal voor zowel topsport als recreatief gebruik openstaan.

Om de ijshal 365 dagen per jaar te koelen zal gebruik worden gemaakt van koolstofdioxide. Het is voor het eerst dat die techniek gebruikt zal worden op een olympische ijsbaan. De nieuwe methode heeft volgens het IOC en de organisatie in Beijing minder invloed op het milieu en zal gebruikt worden voor het langebaanschaatsen, shorttrack en kunstrijden. Voor de locaties van het ijshockey en curling zal gebruik worden gemaakt van alternatieve koelmethoden.

Naast de ijsbaan zullen ook andere faciliteiten na de Spelen in gebruik blijven. Zo zullen ook de accommodaties voor het alpineskiën en de sleeonderdelen open blijven voor trainingsdoeleinden. Voor de snowboardfaciliteiten streeft men ernaar het eerste locatie ter wereld te zijn waar het hele jaar gesnowboard kan worden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan