Tickets
Shop
Nieuws 04 jul 2019

Hoe kan ik dit weekend het inlineskaten volgen?

Het is zover: dit weekeinde beginnen in Spanje de wereldkampioenschappen inlineskaten. In ons eigen land staat een aantal regionale competities op het programma en het Zuid-Hollands kampioenschap. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Soenar Chamid

World Roller Games (7-14 juli)
Van zondag tot en met zondag strijdt het internationale inlinepeloton om de wereldtitels op het WK in Barcelona. Het kampioenschap begint met drie dagen op de piste en na een rustdag gaan ze verder op het wegparcours. Zaterdag en zondag wordt het WK afgesloten met de 100 meter en de marathon. Alle finales zullen te zien zijn via deze livestream. Meer informatie over de Nederlandse deelnemers, het programma en de uitslagen, vind je hier.

Zuid-Hollands kampioenschap (7 juli)
Op de nieuwe 200-meterbaan in Zoeterwoude wordt zondag het Zuid-Hollands kampioenschap verreden. Wie gaan er met de titels vandoor? Op het programma staan een 300 meter tijdrit, 400 meter of 1000 meter (vanaf pupillen 1) en de afvalkoers. Klik hier voor meer informatie.

Regionale competities
Zaterdag staat in Sliedrecht de Stehmann Competitie op het programma. In Haulerwijk wordt de Van Lingen Competitie verreden en Oudewater is het decor van de Dave van Dam Inline Cup. Op woensdag vindt in Deventer de Free-wheel Inline Cup Oost plaats.

Toertocht
Op zondag organiseert IJs- en Skeelervereniging Radboud uit Medemblik de jaarlijkse Westfriese Omringdijk Skeelertocht. Er zijn twee routes: een korte van 60 kilometer en een lange van 126 kilometer. Je rijdt samen met de andere deelnemers in één groep van start tot finish. Alle informatie vind je hier.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan