IJs- en Skeelervereniging Radboud uit Medemblik organiseert de Westfriese Omringdijk Skeelertocht. Deze bijzondere skeelertocht door het mooie West-Friesland en over deze monumentale dijk is ieder jaar een nieuwe uitdaging.

Boven Amsterdam ligt de Westfriese Omringdijk die ons 800 jaar geleden beschermde tegen het zoute water. Nu beschermen wij haar door sport te combineren met cultuur en behoudt deze authentieke dijk haar waarde. De lange route voert je vanaf Medemblik langs het IJsselmeer naar Enkhuizen en daarna door naar Hoorn. De route vervolgt dan richting Alkmaar en Schagen terug naar Medemblik. De korte skateroute voert langs een verscheidenheid aan landschappen, dorpsgezichten en lintdorpen. Deze lintdorpen hebben hun plattelandskarakter grotendeels behouden, niet in de laatste plaats door de aanwezige stolpen.

Je rijdt samen met de andere deelnemers in één groep van start tot finish. Tot aan Schellinkhout rijden beide afstandsgroepen bij elkaar. Daarna gaat de 60 kilometer weer richting Medemblik en de 126 kilometer gaat nog verder op de bovenstaande route.

Groepstocht
Je rijdt samen met de andere deelnemers in één groep van start tot finish.

Afstanden
60 en 126 kilometer
Start 08.30 uur, inschrijven mogelijk vanaf 07.30 uur.

Inschrijven
Inschrijven mogelijk vanaf 07.30 uur. Graag vooraf via de website aanmelden zodat de organisatie rekening houden met de te verwachte aantal deelnemers. Het inschrijfgeld kan op de dag zelf worden betaald.

Inschrijfgeld
Senioren: 10,00 euro voor licentiehouders / 12,50 euro voor niet-licentiehouders.
Jeugd t/m 17 jaar: 7,50 euro voor licentiehouders / 9,00 euro voor niet-licentiehouders.

Lange route (126 kilometer)
De lange route voert je vanaf Medemblik langs het IJsselmeer naar Enkhuizen en daarna door naar Hoorn. De route vervolgt dan richting Alkmaar en Schagen terug naar Medemblik.

Korte route (60 kilometer)
De korte skateroute voert langs een verscheidenheid aan landschappen, dorpsgezichten en lintdorpen. Deze lintdorpen hebben hun plattelandskarakter grotendeels behouden, niet in de laatste plaats door de aanwezige stolpen. 

Dit evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. Deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen. Overige beschermmaterialen worden sterk aangeraden.

Klik hier voor actuele detailinformatie.