In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Marco van der Tuin.

Bio
Naam: Marco van der Tuin
Geboortedatum: 01-08-1994
Geboorteplaats: Ryptsjerk/Rijperkerk
Team: Team Or-Quest Bouw & Techniek
Opmerkelijk: Van der Tuin kende vorig jaar zijn doorbraak bij Team Bouwselect en dwong daarmee een transfer af naar Bouw & Techniek.
Instagram: @vandertuinmarco

Dilemma's
Natuurijs of kunstijs
"
Natuurijs. Als jong jochie ben ik daarop begonnen met schaatsen. Vroeger waren er nog strenge winters en kon je elke winter op natuurijs schaatsen. Op natuurijs rijd ik ook veel betere uitslagen dan op kunstijs. Dat helpt natuurlijk ook wel mee in mijn keuze."

Olympisch kampioen mass start of tweede op de Elfstedentocht
"Liever tweede op de Elfstedentocht. Dat is natuurlijk een beetje voor de hand liggend, die wedstrijd wordt natuurlijk nooit meer gereden. Als die dan al gereden wordt en je wordt tweede ben je alsnog de man. Dan krijg je daar genoeg aandacht en publiciteit voor. De massastart is natuurlijk ook mooi, maar in mijn beleving is de Elfstedentocht de wedstrijd waar het om draait."

Weissensee of Lulea
"De Weissensee! Ten eerste omdat daar veel meer mensen zijn en er is ook veel meer aandacht voor vanuit de pers. Dat is niet alleen goed voor de sport, maar ook voor jezelf."

Spijkerbroek of trainingsbroek
"Trainingsbroek. Ik heb thuis altijd een trainingsbroek aan. Als ik het huis uitga, heb ik wel een spijkerbroek aan."

Online shoppen of in de winkel
"In de winkel. Als het om sportmateriaal gaat, kan ik het ook wel online bestellen. Ik vind het alleen wel goed om ook de winkels te blijven bezoeken. Sommige mensen bestellen alles online en sturen dan de helft terug, dat vind ik echt niet kunnen!"

Auto of fiets
"De auto. Tegenwoordig gebruik ik de auto best wel vaak, maar dat is meer uit luxe. Daarbij weet je zeker dat je altijd droog bent. Nat het ijs op is vreselijk. Als het mooi weer is, fiets ik wel vaker. Het is een beetje seizoensgebonden."

Afwassen of de was doen
"Het maakt mij niet zo heel veel uit. Het gaat allemaal in de machine. Vroeger vond ik afwassen wel vervelend. Daarom ben ik extra blij met een vaatwasser."

Zingen of dansen
"Zingen. Ik kan het niet, maar heb wel een paar keer een poging gedaan. Het is alleen nooit echt geslaagd. Ik zong vroeger veel oude muziek, Bon Jovi of Tina Turner. Een beetje muziek die je hard mee kan zingen."

Serie of film
"Serie. Van een serie kan je langer genieten, terwijl je bij een film steeds een nieuwe moet uitzoeken."

Strand of bergen
"Bergen. In de zomer ga ik graag op vakantie naar de bergen. Dit jaar ben ik met mijn broer naar Frankrijk geweest en hebben we in de Alpen gefietst. De uitzichten zijn daar schitterend. Op het strand ben ik altijd snel verveeld. Dan lig je daar maar wat, nee dat is niks voor mij."

Zomer of winter
"Dit is een lastige dilemma. Ik denk dat ik kies voor de winter, omdat dán de wedstrijden zijn. Daar train je toch de hele zomer voor."

Zelf koken of uit eten
"Zelf koken. Dan weet je zeker dat je eten hebt dat je lekker en gezond vindt. Als je uit eten gaat, is dat altijd afwachten. Het lekkerst vind ik recepten met kip en rijst."

Bier of wijn
"Bier. Ik lust geen wijn en bier is altijd goed, maar wel met mate. In de zomer na een lange fietsrit kan ik echt naar een speciaal biertje uitkijken."

Giro, Tour of Vuelta
"Ik volg de Tour altijd. Die heeft toch wel het meeste prestige en wordt ook meer in de aandacht gezet. Doordat het live op de NOS te zien is wordt je er ook iets meer naartoe getrokken. Sport is natuurlijk mooi als je het met elkaar kan beleven."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!

Door Jelmar Bos