Tickets
Shop
Nieuws 12 apr 2019

Mika van Essen en Janno Botman naar Team Reggeborgh

Team Reggeborgh heeft zich versterkt met twee schaatstalenten. Mika van Essen en Janno Botman rijden komend seizoen allebei in het groen-zwarte pak van de ploeg van coach Gerard van Velde.

Van Essen werd afgelopen seizoen Nederlands sprintkampioen bij de junioren en komt uit de stal van Sprintteam Oost. De 19-jarige rijder uit Schalkhaar is blij met zijn nieuwe team. "Ik heb er veel zin in. We hebben een mooie kans gekregen van Gerard van Velde en het team."

Samen met Botman veroverde Van Essen dit seizoen op het WK voor junioren de wereldtitel op de teamsprint in het Italiaanse Baselga di Piné. Daar pakte de 19-jarige Botman ook de wereldtitel op de 1000 meter en brons op de 500 meter. De Andijker is tevens talentvol in het inlineskaten.

Ook Botman is gelukkig met zijn nieuwe ploeg. Hij maakt de overstap naar de senioren vanuit RTC Noordwest. "Het is mooi dat jongens zoals Mika en ik de kans krijgen om ons verder te ontwikkelen in zo'n mooie ploeg", aldus Botman, die nu nog bij zijn vader in het bouwbedrijf werkt, maar straks naar Heerenveen zal verhuizen.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan