Live
Shop
Nieuws 02 okt 2018

Schulting gaat langebaanschaatsen bij Team IKO

Foto : Soenar Chamid

Suzanne Schulting gaat komend seizoen het shorttracken nog meer combineren met het langebaanschaatsen. Dat zegt de olympisch kampioene op de 1000 meter tegenover de NOS. Schulting sluit binnenkort aan bij Team IKO, waar ook voormalig shorttrackster Jorien ter Mors zit.

Bij Team IKO komt ze naast Ter Mors ook coach Erwin ten Hove tegen. "Ik ken hem al jaren. Vorig jaar vroeg hij al: kom bij ons. Maar het was een olympisch jaar. Misschien volgend jaar? Nou, nu is het volgend jaar."

De 21-jarige Schulting zal pas na de eerste wereldbekerwedstrijden shorttrack in Calgary en Salt Lake City aansluiten bij de langebaners. "Ik weet niet precies hoe ik mij kan ontwikkelen op de langebaan. Als meisje droomde ik er ook altijd van om als schaatsster op de Spelen voor de medailles te kunnen gaan. We gaan het zien. Maar, shorttrack blijft op nummer één."

De Groningse combineert shorttrack al van jongs af aan met langebaan. In het seizoen 2016/2017 plaatste ze zich onverwachts voor het EK Sprint, maar besloot geen gebruik te maken van die startplek om de voorbereiding op het EK Shorttrack niet in gevaar te brengen. Afgelopen december stond ze op het olympisch kwalificatietoernooi aan de start op de 1000 meter en de laatste drie jaar nam ze ook deel aan de KPN NK Afstanden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan