Tickets
Shop
Nieuws 29 okt 2018

Gerard Kemkers onthult teamnaam: Team TalentNed

Het nieuwe team van onder meer Ireen Wüst en Esmee Visser gaat vanaf vandaag verder onder de naam TalentNED. Dat maakte Gerard Kemkers vanmiddag bekend bij de teampresentatie in Heerenveen. Investeringsmaatschappij Infestos is de geldschieter van het team.

Foto : Sander Chamid

Infestos heeft zich voor de lange termijn verbonden aan het team, dat onderdeel wordt van een breed project waarin vooral de opleiding van Nederlandse talenten, ook buiten het schaatsen, centraal komt te staan. Het opleiden van talent is immers iets totaal anders dan het begeleiden en coachen van topsporters, aldus Kemkers, de nieuwe directeur van het project.

"Als coach zag ik dat de dingen die ik met Sven Kramer en Ireen Wüst deed overgenomen werden door jeugdploegen", geeft Kemkers aan. De oud-coach, die de afgelopen jaren bij voetbalclub FC Groningen actief was als manager topsport en talentontwikkeling, vindt dat geen goede zaak. "Dan gingen wij in januari fietsen als trainingsblok en zag ik dat 16- en 17-jarigen dat ook gingen doen. Dat is helemaal niet de bedoeling, zij moeten juist op het ijs staan en leren schaatsen."

Naast Infestos hoopt Kemkers ook andere bedrijven en sporten aan het project te verbinden. "De naam Infestos kan iedereen nu ook weer vergeten. We willen TalentNED als brede stichting neerzetten en daarin de verbinding maken tussen de sport en het bedrijfsleven. Het is goed mogelijk dat er straks meerdere ploegen en sporters onder de naam TalentNED actief zijn, gefinancierd door verschillende bedrijven."

In de schaatsploeg van TalentNED zitten naast de olympisch kampioenen Visser en Wüst, die niet wilde praten over de hormoonkwestie, ook Lotte van Beek, Marcel Bosker, Marwin Talsma, Jos de Vos en Louis Hollaar. Peter Kolder is de coach van de ploeg en wordt geassisteerd door Wouter olde Heuvel. De komende tijd gaat TalentNED gesprekken voeren om de basis van het talentenplan op te zetten. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan