Tickets
Shop
Nieuws 13 mrt 2018

Olde Heuvel in gesprek met LottoNL-Jumbo over functie van assistent-coach

Wouter olde Heuvel staat voor een overgang naar LottoNL-Jumbo. De huidige assistent-coach van Rutger Tijssen bij Team Justlease.nl heeft al een eerste gesprek gevoerd met de succesformatie van coach Jac Orie.

Foto : Margarita Bouma

"Ik heb een gesprek gehad, maar het is nog niet in kannen en kruiken", bevestigt Olde Heuvel in gesprek met schaatsen.nl. "Of ik een overgang naar Lotto-Jumbo zie zitten? Dat zeker."

Olde Heuvel zette in 2016 een punt achter zijn actieve schaatsloopbaan, waarna hij als assistent-coach aan de slag ging bij Justlease.nl. Bij LottoNL-Jumbo moet hij de opvolger worden van Bjarne Rykkje. De 39-jarige oud-schaatser wordt vanaf 1 mei de bondscoach van de Noorse allrounders.   

Foto : Sander Chamid

Tweede periode
Voor Olde Heuvel kan het zijn tweede periode bij de ploeg van Orie worden. De 31-jarige Twent stond in zijn laatste twee jaar als schaatser al onder contract bij de geel-zwarte formatie. Destijds was hij onder andere collega van Sven Kramer en Douwe de Vries. Beide heren werkten ook bij TVM al samen met Olde Heuvel.   

"Ik ken de ploeg heel goed, alle sporters ook. Volgend jaar zal er misschien nog wat jonge aanwas bijkomen, maar dat maakt het alleen maar een mooie uitdaging."

Olde Heuvel werd in zowel 2010 als 2011 Nederlands kampioen allround. Hij deed zeven keer mee aan het WK Allround en zes keer aan het EK Allround. Zijn beste prestatie boekte hij op het Europees kampioenschap in 2009. Destijds veroverde hij in Heerenveen een bronzen medaille.

Zijn grootste prestaties behaalde de allrounder in 2008 en 2009. Olde Heuvel, die zich nooit plaatste voor de Olympische Spelen, won die jaren bij de WK Afstanden in Nagano en Richmond een gouden plak op de ploegenachtervolging.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan