Tickets
Shop
Nieuws 25 mrt 2018

Inlineseizoen opent met Lentebloesemtocht

Met de Lentebloesemtocht in Heerde is in 1986 het toerskeeleren begonnen. Dit jaar stond de traditionele start van het inlineseizoen tevens in het teken van de WK Inline- en Freestyle-skaten. Voor aanvang van de toertocht werden Michel en Ronald Mulder gepresenteerd als toernooidirecteuren van deze gecombineerde kampioenschappen, die over honderd dagen plaats vinden.

Foto : Neeke Smit

Het was al vroeg druk op en rond de piste in Heerde om alles in gereedheid te brengen voor de opening van het inlineseizoen 2018. Met traditiegetrouw de Lentebloesemtocht en als klap op de vuurpijl ook nog de aftrap voor het de WK Inline- en Freestyle-skaten dat in de eerste week van juli in Heerde en Arnhem georganiseerd gaat worden.

Na enkele toespraken van gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan Markink, wethouder van Heerde Jan Berkhoff en de toernooidirecteuren Michel en Ronald Mulder werd de groep verplaatst van het clubhuis de Skeelerclub Oost Veluwe naar de baan waar de gebroeders een bord met logo van het WK onthulden.

Ronald en Michel Mulder houden campagnebeeld omhoog, links wethouder Berkhoff en rechts gedeputeerde Markink | Foto : Glenn Wassenbergh

"Toernooidirecteur, dat klinkt heel belangrijk", lacht Michel Mulder. "Hartstikke leuk. Ik ben liever wereldkampioen. Maar het is zeker een belangrijke taak. Het is mooi dat het WK in Nederland is. En samen met Ronald proberen we positieve aandacht te genereren. We willen graag dat de sport veel aandacht krijgt, dat de sport groter wordt en dat nog meer kinderen deze sport gaan beoefenen."

"Skeeleren of inlineskaten, zoals het nu heet, is voor mij altijd heel belangrijk geweest, net als schaatsen. Het was altijd mijn doel om in beide sporten wereldkampioen te worden en dat is gelukt. Ik ben begonnen met beide sporten. Het voordeel van skeeleren is dat het veel toegankelijker is, je kan je huis uit en beginnen."

Schaap
Na deze officiƫle handelingen kon het skeelerpeloton om 10.00 uur van start voor de Lentebloesemtocht. De deelnemers vertrokken voor 20, 40 of 60 kilometer door de omgeving van Heerde en kwamen onderweg onder andere langs Epe, Oene en Wapenveld. Veel jeugdige leden van de organiserende club deden mee aan de 20 kilometer, maar ook op de 40 kilometer was de jeugd vertegenwoordigd.

Onderweg werd ook nog even door een paar deelnemers een schaap gered, door het weer op zijn pootjes te zetten. Het beestje lag op zijn rug en kon niet meer overeind komen. Rond 15.15 uur kwamen de deelnemers van de 60 kilometer weer aan op de skeelerbaan in Heerde. Op deze baan worden straks daadwerkelijk de baanonderdelen van het WK Inlineskaten verreden.

Meer informatie over de WK's (1-8 juli) vind je hier. Tickets voor de baanonderdelen zijn hier te verkrijgen. De wegonderdelen in de binnenstad van Arnhem zijn gratis toegankelijk.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan