Tickets
Shop
Nieuws 31 jul 2018

ISU kent WK Shorttrack 2019 toe aan Sofia

Het WK Shorttrack wordt komend seizoen gehouden in Bulgarije. De hoofdstad Sofia is van 8 tot en met 10 maart het toneel van de mondiale titelstrijd. De Koreaanse Min Jeong Choi en de Canadees Charles Hamelin zullen hun titel daar verdedigen.

Foto : Soenar Chamid

De eerste afspraak in het wereldbekercircuit is in Noord-Amerika. In Calgary en Salt Lake City krijgt de internationale top begin november de eerste kans om de strijd met elkaar aan te gaan. Een maand later reizen zij af naar Azië voor wedstrijden in Kazachstan en Zuid-Korea. 

Na het EK Shorttrack, dat tussen 11 en 13 januari in Dordrecht gehouden wordt, zijn er nog World Cups in Dresden en in Italië. De exacte locatie van de laatste World Cup is nog niet bekend. Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met het WK. 

De bekendmaking van de locatie van het WK Shorttrack valt samen met de publicatie van de internationale kalender. Daarbij werd ook bevestigd dat de tweede World Cup langebaan dit jaar in het Japanse Tomakomai gehouden wordt. Daarmee is het voor het eerst sinds 2008 dat een World Cup op een buitenbaan georganiseerd wordt.

De volledige wedstrijdkalender langebaan is hier te raadplegen. Tickets voor het EK Shorttrack zijn te koop via schaatsen.nl/tickets. Voor de langebaantoernooien in Nederland zijn nog geen tickets te koop. Schrijf je in voor de #schaatsfan nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn.


Deel dit artikel op
Als eerste op de hoogte als de ticketverkoop start? inschrijven als schaatsfan