Tickets
Shop
Nieuws 03 jul 2018

Bronzen relaymannen: 'Mooi om met zo'n topteam deze prestatie neer te zetten'

Op de slotavond van het pistetoernooi in Heerde haalde Merijn Scheperkamp de eerste WK-medaille voor Nederland binnen; brons op de afvalkoers voor junioren. Zijn avond, en die van het thuispubliek, werd echter nog veel mooier. Want wat Scheperkamp in zijn eentje lukte, herhaalde hij met zijn teammakkers Teun de Wit en Jordy van Workum op de relay.

Foto : Eline Hooghiemstra

In een bloedstollende aflossingsrace behaalde het drietal een uitstekende derde plaats, achter Zuid-Korea en nummer twee Frankrijk. "Kippenvel", zei Van Workum. "We zijn derde geworden, maar het voelt alsof we wereldkampioen zijn. Super deze ambiance, iets om nooit meer te vergeten."

De voorbereiding was hectisch geweest. Scheperkamp mocht na zijn bronzen plak eventjes genieten, maar moest snel de knop in zijn hoofd omzetten. Teun de Wit moest zich flink laten oplappen, vanwege een harde valpartij in de afvalkoers. Met een lijf vol pleisters en verband reed hij de finale.

Van Workum liep zes weken geleden, bij de NK in Heerde, nog een zware kwetsuur op. "Dat ik dit nu mag meemaken, had ik na die blessure niet durven dromen." En zo stond bijna gehele Nederlandse equipe te stralen van geluk. Alleen Janno Botman kreeg het even te kwaad. Hij was slechts toeschouwer, omdat hij op maandagavond in de 1000-meterfinale bij een val zijn sleutelbeen gebroken had.

Triangle

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan