Tickets
Shop
Nieuws 03 feb 2018

Aggie Walsma na dit seizoen naar team Bewustwinkelen.nl

Aggie Walsma maakt na dit seizoen de overstap van team CENNED naar team Bewustwinkelen.nl/TEKLAB/Free-wheel. Dat maakte haar nieuwe ploegleider Nick Roetman zaterdag bekend op de Weissensee. Na drie jaar bij CENNED is het tijd voor wat anders, aldus de 30-jarige Walsma.

Foto : Neeke Smit

Team Bewustwinkelen.nl/TEKLAB/Free-wheel was al op zoek naar een nieuwe vierde rijdster. "We hadden Esther Kiel erbij maar aan haar hebben we al eerder duidelijk gemaakt dat zij niet meer zou passen binnen de ploeg", vertelt ploegleider Nick Roetman. "We zoeken een volledige rijdster. Esther is succesvol op de langebaan met winst in Holland Cups en ze heeft het olympisch kwalificatietoernooi gereden. Dat betekent ook dat ze niet zoveel marathonwedstrijden rijdt."

Na het wegvallen van Manon Dol had de ploeg op het laatste moment eigenlijk een rijdster tekort en zorgde Kiel voor 'een prima oplossing' voor dit jaar. Na drie jaar wordt de lat nu hoger gelegd. "We hebben meer ambities voor volgend seizoen. De meiden rijden harder. Clarissa (van Maaren, red.) pakt hier zilver op het ONK en Jennienke (Kamphuis, red.) wordt tiende in de Alternatieve Elfstedentocht. We doen voor het eerst meer mee. Daar hoort nog iemand bij die alle Cupwedstrijden rijdt en voor natuurijs gaat. Die hebben we nu gevonden."

Walsma heeft de ploeg zelf benaderd. De eerste gesprekken vonden al eerder plaats, maar deze week is de knoop definitief doorgehakt. "Ik heb drie mooie jaren gehad bij CENNED, maar nu is het tijd voor wat anders", zegt Walsma. "Ik heb al eerder met Maud Wijtkamp in de ploeg gezeten. Het team was op zoek naar een nieuwe vierde rijdster dus ik ben voorzichtig gaan polsen bij haar. Dat werd heel enthousiast ontvangen. Het zijn leuke meiden die goed en fair meerijden. Bij CENNED hadden ze het niet verwacht, maar ze respecteren mijn keuze. Samen gaan we er nog een mooi slot van maken."

Meer lezen over marathon? Klik hier!


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan