Tickets
Shop
Nieuws 30 sep 2017

Kennes: 'In 2022 wil ik er staan'

Thomas Kennes heeft tijdens de Nebelhorn Trophy in Oberstdorf na zijn nieuwe persoonlijk record op de korte kür (60,82 punten) ook een nieuwe beste score op de vrije kür (117,38 punten) genoteerd. De olympische droom komt voor de Nederlands kampioen nog iets te vroeg, maar sprongen maakt hij wel.

Door zijn sterke optreden op de korte kür mocht Kennes tijdens de lange kür in de vierde groep van start, waarin de bovenkant van het klassement zich bevindt. "Ik stond er natuurlijk redelijk voor, wat ik nooit verwacht had, dus dan komt er wel iets meer druk bij kijken. Je staat ineens op het ijs met mensen die veel beter zijn dan jijzelf. Het voordeel was dat ik als eerste mocht starten en daarom geen punten van de anderen hoorde vooraf. Maar je moet uiteindelijk natuurlijk gewoon je ding doen."

De twee küren leverden een totaalscore van 178,20 punten op, waarmee Kennes in Duitsland op plaats dertien van het klassement belandde, een knappe notering voor de 21-jarige kunstrijder. "Ik ben er behoorlijk blij mee. Ik heb me redelijk staande weten te houden in het sterke veld en heb weer een stap kunnen maken in de goede richting."

Olympische Spelen
De Nebelhorn Trophy is tevens het olympisch kwalificatietoernooi voor de kunstrijders, maar de kwalificatie-eis van 220 punten ligt voor Kennes nog net buiten bereik. "Het gaat hier voor mij nog niet om een olympisch ticket. Natuurlijk droom ik net als ieder ander van de Olympische Spelen. In 2022 wil ik er staan, maar ik weet heel goed dat er nog heel veel stappen te nemen zijn en ik ben er nog lang niet. Als alle andere jongens hier foutloos hadden gereden, had ik nooit zo hoog geëindigd. Technisch ben ik gewoon nog niet zo ver als zij."

"Ik moet eerst zorgen dat ik moeilijkere sprongen ga springen en technisch beter word, misschien dat ik dan kan gaan nadenken over de toekomst."

Toch is Kennes, met twee nieuwe persoonlijk records op zak, nu al bezig aan een sterk seizoen. Begin september pakte hij met het zilver in Slovenië namelijk ook al zijn eerste ISU-medaille. "Ik ben hartstikke blij met wat ik hier laat zien. Het is de eerste keer dat ik 60 punten pak tijdens een korte kür en ik heb een stabiele wedstrijd gereden."

Triangle

Focus
"De bedoeling is natuurlijk dat je elk jaar beter wordt en meer ervaring en vertrouwen krijgt. Ik begin nu routine te krijgen en weet wat ik moet doen om mijn focus zo te krijgen dat ik kan presteren. Natuurlijk ben je nog steeds niet elke wedstrijd honderd procent, maar ik heb een lijn te pakken en verwacht dat mijn niveau weer beter wordt."

Voor Kennes staat over drie weken alweer de volgende wedstrijd op het programma, dit keer in Litouwen. Wat hij nog kan verbeteren? "Ik was technisch nog niet clean en heb foutjes gemaakt in de lange kür. De levels kunnen altijd beter en je kunt je elementen beter uitvoeren. Er zijn honderdduizend dingen die nog beter kunnen, maar ik zal kijken of ik daar punten kan pakken die ik hier heb laten liggen."

Klik hier voor de volledige uitslagen


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan