Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2017

Persoonlijk record voor Kennes op olympisch kwalificatietoernooi

Kunstschaatser Thomas Kennes heeft op de eerste dag van de Nebelhorn Trophy een persoonlijk record gereden op de korte kür. Hij eindigde als elfde. De Trophy in het Duitse Oberstdorf is tevens het olympisch kwalificatietoernooi voor kunstrijden.

"Ik ben heel tevreden en heb alles gedaan wat ik kon. Alleen mijn pirouettes waren wat minder", zegt Kennes. Hij kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Na zijn optreden moest er EHBO aan te pas komen om een op het oog hevig bloedende vinger te verzorgen. "Bij de eerste pirouette kwam ik met mijn ringvinger onder het ijzer in plaats van tussen mijn ijzer en schoen. Die messen zijn natuurlijk scherp maar het wondje is heel klein. Het zag er erger uit dan het was", vertelt hij lachend.

Voor aanvang voelde de kunstrijder redelijk wat spanning. "Dit is toch een andere wedstrijd. Ik ben blij dat ik me goed staande heb gehouden." Met een nieuw persoonlijk record van 60,82 punten op zak kijkt hij uit naar morgen. "Waarschijnlijk start ik op de lange kür in de derde groep, mooi in het midden van het veld. Ik ga nog een keer alles geven en dan is het afwachten waar ik eindig."

Kennes rijdt vrijdagavond zijn vrije kür. In de ochtend komt Niki Wories voor het eerst in actie dit toernooi.

Klik hier voor de volledige uitslag en het programma.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan