Tickets
Shop
Nieuws 26 okt 2017

Toch een nieuwe ijshal met 250-meterbaan in Leiden

Goed nieuws voor schaatsers uit Leiden en omgeving. Er komt toch echt een nieuwe ijshal met een 250-meterbaan in de Sleutelstad. De gemeente Leiden neemt de 250-meter variant volledig voor haar eigen rekening.

Foto : Unity.nu

Dit maakte sportwethouder Paul Dirkse donderdag bekend in de raadscommissie Onderwijs & Samenleving, meldt Unity.nu. In de zomer was er nog enige onzekerheid of en wanneer er een ijsbaan zou komen, omdat Leiden de regiogemeenten vroeg om veertig procent van de kosten te dragen. Vanuit de regio kwam er behoorlijke kritiek op dit verzoek. Maar nu de stad het gehele bedrag zal betalen, komt de nieuwe ijshal er definitief.

Deze 250-meterbaan kan nog worden uitgebreid naar een 333-meter variant, mits de regiogemeenten bereid zijn daar wel aan mee te betalen. Want, zo redeneert Leiden, de nieuwe ijshal zal ook gebruikt worden door mensen en verenigingen in de omgeving van Leiden.

De nieuwe schaatshal zal langs de Vliet komen te staan. Samen met een compleet nieuw zwembad De Vliet moet dit zorgen voor een flinke impuls voor Leiden als sportstad.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan