Tickets
Shop
Nieuws 10 jul 2017

Gemeente Leiden kiest definitief voor nieuwe ijshal

De gemeenteraad van Leiden heeft definitief gekozen voor drie nieuwe sportaccommodaties: een nieuwe topsporthal, een nieuw combizwembad én een nieuwe schaatshal. Het gaat om een ijsbaan van 250 meter. Om de nieuwe schaatshal te kunnen bouwen, moeten de de regiogemeentes veertig procent van de kosten dragen.

Jeroen Straathof, vertegenwoordiger van de vier Leidse ijssportverenigingen, is blij, maar het liefst had hij een 333 meterbaan in Leiden zien komen. En omdat de regio moet meebetalen, is het ook nog niet helemaal zeker dat er überhaupt een nieuw schaatshal in Leiden komt. Desondanks was hij behoorlijk positief.

“In december zag het ernaar uit dat we helemaal geen schaatshal in Leiden meer zouden krijgen. Het stemt me vooral heel positief dat de meeste politieke partijen zeggen dat de ijshal er echt gaat komen. Ik ga ook nog met de wethouder in gesprek hoe we de gemeente Leiden kunnen helpen dat die regionale financiering er gaat komen.”

Voorzitter Rolf Marselis van de Leidse Sportfederatie is het met Straathof eens. "De winst is dat de ijsbaan weer op de agenda staat. Wij hebben gezegd: durf te investeren in de sport. Dat is ook gebeurd, er is extra geld gekomen. Wij hadden wel liever gezien dat de 250 meterbaan al een feit zou zijn met eventuele uitbreiding baar een 333 meterbaan. Je moet namelijk aansluiten bij de behoefte van de regio en daar zitten voornamelijk langebaanschaatsers."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan