De ploeg van kopvrouw Ireen Wüst moet na de Olympische Spelen van Pyeongchang op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Justlease.nl heeft aangegeven dat 'haar missie na de Spelen is volbracht' en het aflopende contract niet zal worden verlengd.

"Nu de Olympische Spelen in aantocht zijn, is de tijd ook aangebroken dat wij als bedrijf aan het kijken zijn of en hoe wij onze sponsoractiviteiten gaan continueren", stelt Rogier van Ewijk, CEO van Terberg Leasing, het moederbedrijf van Justlease.nl tegenover de Telegraaf. "Aan de ploeg hebben wij aangegeven dat na het volbrengen van deze missie en aan het einde van het contract, wij als bedrijf nieuwe wegen gaan verkennen. Hoe en wat weten wij zelf nog niet, maar in ieder geval heeft het schaatsen en de samenwerking met de atleten ons veel gebracht en geleerd."

Voor Wüst is het niet de eerste keer dat ze op zoek moet naar een nieuwe sponsor. Na de Spelen van Sotsji stopte TVM met de schaatsploeg en na het uitblijven van een nieuwe hoofdsponsor zette de succesvolste Nederlandse olympiër een eigen ploeg op: Team4Gold. In december 2015 verbond Justlease.nl zich aan het team met een contract tot en met de Olympische Spelen in 2018.

Wüst, die te kennen heeft gegeven na dit seizoen nog twee jaar door te willen gaan met schaatsen, is blij dat de sponsor vroegtijdig, nog voor de start van het seizoen, duidelijkheid heeft gegeven. "We kunnen ons nu met volle focus richten op de komende winter en de Spelen. Het mooiste moet nog komen", reageert Wüst. Ze zegt het bedrijf dankbaar te zijn voor de steun van de afgelopen jaren. "Niet alleen ik, maar het hele team heeft door deze support kunnen werken aan deze gouden missie."

Justlease.nl is komend seizoen nog wel een van de vier topteams die een licentie heeft gekregen van de KNSB.