Tickets
Shop
Nieuws 12 okt 2017

KNSB verstrekt licenties aan vier topteams

Clafis, Justlease.nl, LottoNL-Jumbo en Plantina hebben een licentie gekregen van de KNSB: zij zijn de topteams voor het schaatsseizoen 2017-2018.

Foto : Soenar Chamid

Om het beste schaatsland ter wereld te blijven is optimale begeleiding van topschaatsers essentieel. Sinds 2002 wordt dit mede gerealiseerd door samenwerking tussen commerciële teams en de KNSB, vastgelegd in licentievoorwaarden. Schaatsteams kunnen bij de KNSB een licentieaanvraag indienen, die door een onafhankelijke licentiecommissie wordt getoetst.

Een schaatsteam krijgt een licentie als het voldoet aan een aantal sporttechnische, organisatorische en financiële voorwaarden. Zo zijn een professioneel begeleidingsteam en een goed trainingsprogramma belangrijk en worden minimumeisen gesteld aan de inkomens van schaatsers. Teams met een licentie krijgen specifieke commerciële rechten en faciliteiten van de KNSB. De licentievoorwaarden hebben een looptijd tot en met 30 april 2018.

Arie Koops, technisch directeur KNSB: "We zijn blij dat we samen met de topteams tot goede afspraken zijn gekomen en dat de licenties zijn toegekend, zodat we samen klaar zijn voor dit Olympische seizoen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan