Tickets
Shop
Nieuws 02 okt 2017

De cijfers van de World Cup in Dordrecht

259 shorttrackers uit 43 landen doen vanaf donderdag mee aan de Audi ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht. De Sportboulevard Dordrecht is voor de vierde keer gastheer van een internationaal shorttrack event.

11
De Nederlandse ploeg voor de eerste twee World Cups van het seizoen bestaat uit elf rijders. Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dennis Visser en Suzanne Schulting plaatsten zich als medaillewinnaars bij het WK 2017 automatisch voor de World Cup. Via de selectiewedstrijd voor het seizoen schaarden ook Dylan Hoogerwerf, Adwin Snellink, Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Marijn Wiersma zich bij het team.

259
Voor de World Cup reizen 259 shorttrackers af naar Nederland, afkomstig uit 43 landen. Niet alleen toplanden als Zuid-Korea, Canada en China komen met hun beste rijders aan de start. Ook kleine shorttracklanden als Colombia, India, Luxemburg en Noord-Korea zijn van de partij.

1
Het startnummer 1 bij de mannen is voor Yi Ra Seo en bij de vrouwen voor Elise Christie. De Koreaan en de Britse zijn de regerend wereldkampioenen.

2
De wereldbeker in Dordrecht is het tweede van vier olympische kwalificatietoernooien in aanloop naar de Spelen van PyeongChang. De rijders verzamelen op de verschillende afstanden punten voor hun land, waarbij de beste drie resultaten uit vier World Cups tellen mee voor de olympische ranking.

8
Er staan in Dordrecht acht nummers op het programma. Zowel bij de mannen als de vrouwen wordt geracet op de 500, 1000 en 1500 meter en de relay.

4
Dordrecht is deze week voor de vierde keer in zes jaar gastheer is van een internationaal aansprekend shorttrack evenement, na de World Cups in 2012 en 2016 en het EK in 2015. In 2019 is Dordrecht opnieuw het decor voor de Europees kampioenschappen.

3250
In de Sportboulevard Dordrecht is speciaal voor de World Cup een aantal tijdelijke tribunes bijgebouwd. Door deze uitbreiding komt de totale capaciteit van het shorttrackstadion op 3250 zitplaatsen.

6
De wedstrijden in Dordrecht wordt met zes camera's in beeld gebracht. De finales op zaterdag en zondag worden live uitgezonden door de NOS en zijn online te zien via het ISU Skating Channel.

300
In het dak van de Sportboulevard zijn voor de World Cup 300 spots gehangen voor lichtshows en special effects tussen de races.

100
Er zijn 100 vrijwilligers actief bij de wereldbekerwedstrijd. Blokjesleggers, verwijzers, uitslagen runners en doping chaperons. De meeste vrijwilligers zijn afkomstig van de Dordtse IJssportvereniging Alblasserwaard.

2400
Op vrijdagochtend zijn 2400 scholieren uit Dordrecht en omgeving aanwezig in de Sportboulevard.

10
Kaarten voor de Audi ISU World Cup in Dordrecht zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro in de voorverkoop. Tickets die online worden besteld, zijn 5 euro goedkoper dan aan de kassa bij het stadion.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan