Michel Mulder en Anice Das schreven zaterdagavond de Holland Cup Pure sprint op hun naam. In Deventer troefden zij op alle drie de afstanden de concurrentie af. Schaatsen.nl belde de beide winnaars op.

"Ik ben hier hartstikke blij mee", zei Mulder na afloop in gesprek met schaatsen.nl. "Ik kan met een tevreden gevoel terugkijken op mijn races vanavond." 

Mulder won alle drie de afstanden (100 (9,76), 300 (22,75) en 500 meter (35,58), red.) en eindigde de avond voor Aron Romeijn en Martijn van Oosten.

"Het voelde goed. Op de 500 meter had ik zelfs een snellere opening dan op de 100 meter, dat is natuurlijk altijd mooi. Het was wel even pittig hoor, want er waren niet heel veel deelnemers. Daardoor moesten we in korte tijd drie keer aan de bak." 

Zelfde schuitje
Mulder wist zich bij de NK Afstanden in tegenstelling tot broer Ronald niet te plaatsen voor de eerste wereldbekers van het seizoen en moet zich daarom op andere manieren voorbereiden op het belangrijke olympisch kwalificatietoernooi (OKT) van eind december. "Ik vind het fijn dat deze Holland Cups er zijn, want daardoor kan ik wedstrijden blijven rijden."

Hij vervolgt: "Natuurlijk had ik liever World Cups gereden, dat lijkt me logisch. De baan hier in Deventer is niet te vergelijken met die van Heerenveen of Stavanger. De sfeer en tijden zijn helaas anders, maar het is wel prettig om de competitie aan te gaan tegen jongens die in hetzelfde schuitje zitten als ik."

"Ik vind het daarnaast een leuke wedstrijd. Ik ben blij dat ik hier even heb kunnen werken aan mijn start, want mijn opening kon nog wel wat beter. Dat was voor mij een belangrijke reden om hierheen te komen. Daarnaast wil ik wedstrijdritme houden en het goede gevoel krijgen richting het OKT." 

Eerder op de dag zag Michel zijn broer Ronald een gouden medaille pakken op de 500 meter bij de World Cup in Stavanger. "Het was mooi om te zien", keek hij een paar uur later terug. "Ik zat zijn rit te kijken en toen hij de bocht uitkwam, had ik er al een heel goed gevoel over. Ik dacht: dit kan weleens een goede tijd worden. Dat gevoel werd enkele seconden later bevestigd. Meestal ben ik redelijk stil, maar ik moet zeggen dat ik nu wel even een kreet had van: 'Yes!'"

Das
Ook Das keek met een tevreden gevoel terug op haar avond. "Ik rijd graag in Deventer. Het was een leuke avond en het ging aardig. Dit is een mooie manier om de start te oefenen in een wedstrijd. Mijn opening moet nog een paar tienden harder. De 300 meter was mijn beste race en daar reed ik een baanrecord, dat is leuk." 

Ook de 31-jarige sprintster van Team AfterPay won al haar afstanden (100 (10,79), 300 (25,32) en 500 meter (39,68)). Ze hield daarmee Michelle de Jong en Naomi Weeland achter zich. 

"Ik zie deze wedstrijden als training. Ik ben gemotiveerd om mezelf te verbeteren en merk dat ik al stabieler ben. Hiervoor had ik nog wat missers, nu bijna niet. Ik ben pittig aan het trainen en rijd bijna elke week wedstrijden. Komend weekend in Heerenveen een 500 en 1000 meter. Daarna komt de Utrecht City Bokaal."

"Wat het straks waard is op het olympisch kwalificatietoernooi is nog afwachten, maar ik probeer daar zo goed mogelijk aan de start te staan."

Bekijk hier alle uitslagen.

Door Robert Prins - Laatste update op 19 nov 2017 om 12:54