Tickets
Shop

Holland Cup Pure sprint

za 18 nov - za 18 nov
Marker Deventer

Programma start om 18.00 uur met:
Dames 100m
Heren 100m
Dames 300m
Heren 300m
Dames 500m
Heren 500m

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de achtste keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling bij Downloads).

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

Pure Sprint
Tijdens de Holland Cup Pure Sprint wordt een 100 meter, 300 meter en 500 meter gereden.

Er zijn voor zowel dames als heren vier plekken te verdienen voor de Nederlandse kampioenschappen Pure Sprint (zie selectiedocument bij Downloads).

Geselecteerde deelnemers kunnen zich vanaf vrijdag 10 november 12.00 uur tot dinsdag 14 november 20.00 uur hier inschrijven.


Rijdersinformatie

Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}