Tickets
Shop
Nieuws 12 jul 2017

Europees kampioene Manon Kamminga stopt met topsport

Manon Kamminga heeft een punt gezet achter haar imposante loopbaan. Dat maakte ze bekend op haar Instagram-account. Kamminga neemt met een Europese titel op de marathon afscheid van het topsportbestaan.

Zelf zegt ze hierover: "Het heeft me veel energie gekost om steeds weer terug te keren van m'n sportieve burn-out, zowel mentaal als fysiek. Ik heb jaren keihard gevochten en nu heb ik eindelijk een besluit genomen om een andere weg in te slaan." 

Zaterdag won de 25-jarige Kamminga in een zenuwslopende finale de marathon op het EK in Lagos. Na een fotofinish werd pas duidelijk dat Kamminga de Italiaanse Francesca Lollobrigida voor was gebleven. "Ik was zo blij. Ik durfde niet te hopen dat ik gewonnen had", zei ze na afloop tegenover schaatsen.nl

De rijdster uit Haulerwijk won veertien gouden medailles op de EK's in de afgelopen jaren; twee daarvan pakte ze op de marathon. De eerste was in 2014 in het Duitse Geisingen. In 2011 won ze haar eerste gouden plak op de 1000 meter.

Kamminga zal in ieder geval actief blijven in de inlinewereld. Zo is ze samen met Mark Horsten (assistent-)coach van het RTC Noordwest


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan