Tickets
Shop
Nieuws 16 dec 2017

Geen startbewijs voor Wories op EK Kunstrijden

Niki Wories heeft zich niet geplaatst voor de EK Kunstrijden (15-21 januari in Moskou). De meervoudig Nederlands kampioene won de Istanbul Bosphorus Cup maar slaagde er in Turkije niet in om aan alle ISU-normen te voldoen.

Foto : ANP

De ISU heeft een minimum Total Element Score (TES) verplicht gesteld voor deelname aan de EK, zowel voor de korte kür als de lange kür, die op een internationale ISU-wedstrijd voor senioren behaald moet zijn tussen 1 juli 2016 en 21 dagen voor de start van het evenement (eerste officiële trainingsdag). Voor de dames geldt een minimum TES van 20 punten op de korte kür en 36 punten op de lange kür, de heren moeten respectievelijk 25 en 45 punten behalen. Daarnaast stelt de KNSB een aanvullende eis op de korte kür: een Total Segment Score (TSS) van 47 punten (dames) of 57 punten (heren).

Tijdens de Istanbul Bosphorus Cup reed Wories op donderdagmiddag een uitstekende, foutloze korte kür. Ze behaalde een persoonlijk record van 55.36 punten (29.16 TES) en voldeed daarmee ruim aan de eerste twee voorwaarden. Op zaterdagochtend stond de lange kür op het programma. Met 82.52 punten (29.52 TES) kwam ze tekort voor de laatste ISU-norm en daarmee is haar kans op een startplek verkeken. 

Kyarha van Tiel behaalde in november de benodigde ISU scores, maar voldeed vorig weekend in Zagreb niet aan de eis van de KNSB. De selectiecommissie kunstrijden komt na dit weekend met een definitief besluit over deelname aan de EK. Thomas Kennes verzekerde zich vorige week van een startbewijs.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan