Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2017

Kennes pakt EK-ticket, Van Tiel komt vooralsnog tekort

Voor de Nederlandse kunstrijders stond er afgelopen weekend met de Golden Spin of Zagreb een belangrijk toernooi op het programma. Zij konden zich in Kroatië plaatsen voor de EK kunstrijden (15-21 januari in Moskou). Thomas Kennes plaatste zich, Kyarha van Tiel moet het vooralsnog zonder startbewijs doen.

Foto : Soenar Chamid

Voor deelname aan de EK had de ISU een minimum Total Element Score (TES) verplicht gesteld, zowel voor de korte kür als de lange kür, die op een internationale ISU-wedstrijd voor senioren behaald moet zijn tussen 1 juli 2016 en 21 dagen voor de start van het evenement (eerste officiële trainingsdag). Voor de dames geldt een minimum TES van 20 punten op de korte kür en 36 punten op de lange kür, de heren moeten respectievelijk 25 en 45 punten behalen. Daarnaast stelt de KNSB een aanvullende eis op de korte kür: een Total Segment Score (TSS) van 47 punten (dames) of 57 punten (heren).

Thomas Kennes behaalde met een 57.43 punten (30.33 TES) en 98.61 punten (44.61 TES) in Kroatië met gemak de kwalificatienormen van de ISU en blijft ook binnen de eisen van de KNSB, hij kwalificeert zich daarmee voor de EK. Kyarha van Tiel behaalde in november in Andorra al de benodigde scores voor de ISU, maar kwam voor de KNSB-normen 0.36 punten tekort op de korte kür. Met een puntentotaal van 41.85 bleef ze in Zagreb wederom beneden de gewenste norm en is daarmee nog niet zeker van deelname aan de EK. 

Meervoudig Nederlands kampioene Niki Wories moest de wedstrijd in Kroatië laten lopen in verband met een blessure. Zij zal zich komend weekend tijdens de Istanbul Bosphorus Cup moeten bewijzen. Na die wedstrijd zal de selectiecommissie kunstrijden een definitief besluit nemen over deelname aan de EK. 

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan