Yvonne Nauta verruilt Gewest Fryslân voor Team LottoNL-Jumbo. Donderdag tekende ze een contract bij de ploeg van Jac Orie.

Voordat de Heerenveense vorige winter aan de bak ging bij het gewest, trainde ze bij Team Continu, dat na het seizoen 2015/2016 stopte. Nauta kon destijds met haar toenmalig coach Gianni Romme mee naar Team Plantina, maar koos bewust voor de Friese selectie. Daarmee wilde zij bewust een stapje terug doen, om daarna weer bij een commercieel team terecht te komen.

"Ik heb vorig jaar in mijzelf geïnvesteerd en daarom ben ik heel blij dat ik de kans krijg om in het olympisch seizoen bij het beste team te kunnen schaatsen’’, reageert Nauta op de website van haar nieuwe ploeg. "Met de kennis en ervaring van Jac en de begeleiding ben ik ervan overtuigd dat ik het maximale uit mezelf kan halen.’’

Onder leiding van trainer Jeroen van der Lee beleefde Nauta een succesvolle winter.  Zo plaatste ze zich voor de WK Afstanden en het EK allround. Jac Orie: "Yvonne heeft vanuit het gewest hele mooie prestaties geleverd, waardoor ze bij ons in beeld is gekomen. We hopen uiteraard dat ze bij ons deze lijn kan doortrekken. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het komende jaar nog een extra stap kan maken.’’

Afgelopen winter stelden we Yvonne Nauta in onze rubriek 'Dilemma's op donderdag' voor een aantal moeilijke keuzes, teruglezen kan hier!