Carlijn Achtereekte heeft na het opheffen van Team Victorie al snel een nieuwe ploeg gevonden. De 27-jarige schaatsster heeft bij Lotto-Jumbo een contract getekend voor één jaar.

Achtereekte won het afgelopen seizoen brons op het NK allround, in 2015 baarde ze opzien door bij de WK afstanden zilver te veroveren op de 5000 meter. Vorig seizoen pakte ze bij de NK afstanden brons op diezelfde afstand. Achtereekte is trots dat ze bij de ploeg van Jac Orie mag komen schaatsen.

"Ik heb voor Jac en Team LottoNL-Jumbo gekozen omdat ik op zoek ben naar een team met veel structuur en kwaliteit", reageerde de langeafstandsspecialiste. "Deze ploeg heeft dit allebei waardoor ik zeker weet dat ik nog een grote stap kan zetten in dit olympische seizoen. Jac heeft veel kennis en brengt atleten nauwgezet fysiek in kaart, waardoor ik ervan overtuigd ben dat ik het beste uit mezelf kan halen." Na Yvonne Nauta en Chris Huizinga is Achtereekte de derde aanwinst van de ploeg. Na het vertrek van Roxanne van Hemert, Lotte van Beek en Alexis Contin is de ploeg nu compleet.

Ook het contract met Sanneke de Neeling werd voor één jaar verlengd. De Zuid-Hollandse schaatsster reed het afgelopen seizoen zowel het EK sprint, WK afstanden en WK sprint. Haar beste prestatie was een zevende plek bij het EK sprint. In het seizoen 2015/2016 werd De Neeling verrassend Nederlands kampioen sprint. "Ik heb het vertrouwen dat Jac en het team de beste prestatie bij mij naar boven kunnen halen."

Beide vrouwen hebben als hoofddoel de Olympische Spelen. Achtereekte mikt op meer. "Ik wil me kwalificeren voor de World Cups en daarnaast richten op de EK afstanden en WK allround. Maar het hoofddoel is uiteraard het plaatsen voor de Olympische Spelen en dan in Korea strijden voor de medailles op de 3000 en 5000 meter."