Zijn afmelding na de 500 meter moet niet lichtvaardig worden opgevat, vindt Denis Yuskov. “Je weet niet wat doorgaan zou hebben betekend, een opname in het ziekenhuis of een pauze van een of twee jaar?”, vraagt hij zich af.

De Rus meldde zich na de eerste afstand van het ISU WK Allround af met een blessure. Hij kampte met zowel problemen aan zijn knie al lies, maar wat precies de doorslag gaf om te stoppen, blijft onduidelijk in Berlijn. “Ik baal er van, maar dit is topsport en dan bestaat altijd het risico op een blessure.”

Naar eigen zeggen was de blessure in ieder geval te ernstig om door te gaan. “Na de 500 meter werd de blessure erger en het pijnlijke gevoel groter. Ik wilde niet het risico nemen om tot het eind van het seizoen uitgeschakeld te zijn”, vertelt Yuskov met zijn coach Kosta Poltavets als coach.

Het is na het EK Allround, waar hij zich eveneens met een blessure afmeldde voor de slotafstand het tweede allroundkampioenschap waar Yuskov de verwachtingen niet inlost. Het is ook maar de vraag of hij in de toekomst nog wel aan de start van een allroundtoernooi zal verschijnen.

“Het ligt aan de opzet van het toernooi volgend jaar. Als de tien kilometer erbij blijft dan is de kans groot dat ik het niet zal rijden”, zegt hij. Yuskovs prioriteiten liggen op de 1000 en 1500 meter met het oog op de Winterspelen. 

Lees alles over het WK Allround op onze speciale pagina.

Door Erik van Lakerveld - Laatste update op 06 jul 2017 om 19:28