Tickets
Shop
Nieuws 21 apr 2016

Schorsing Kulizhnikov opgeheven

De schorsing van sprinter Pavel Kulizhnikov wegens het gebruik van meldonium is door de internationale schaatsbond ISU opgeheven.

Foto : Soenar Chamid

Dat laat Alexey Kravtsov, de voorzitter van de Russische schaatsbond, donderdag weten tegenover R-Sport. Ook shorttrackers Semen Elistratov en Ekaterina Konstantinova mogen weer in actie komen.

"De schorsing is opgeheven. Ze kunnen weer trainen en aan wedstrijden meedoen. De ISU behoudt wel het recht om de zaak te heropenen als er na onderzoek nieuwe aanwijzingen zijn die duiden op het gebruik van meldonium na 1 januari", aldus Kravtsov.

Meldonium staat sinds 1 januari van dit jaar op de verboden lijst. Uit een verklaring van antidopingbureau WADA bleek eerder al dat er pas van een positieve test wordt gesproken bij een dopingstaal waarin meer dan 15 microgram meldonium per millimeter zit, als die test is afgenomen voor 1 maart van dit jaar.

Na die datum zou er sprake zijn van een positieve test als de hoeveelheid meldonium de 1 microgram overstijgt. Volgens de Russen zijn veel atleten betrapt op een lagere hoeveelheid.

Lees alles over het dopingschandaal in de schaatssport in ons speciale dossier


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan