Tickets
Shop
Nieuws 22 sep 2016

Renz Rotteveel zet punt achter carrière

Renz Rotteveel zet een punt achter zijn schaatscarrière. Na twee mindere seizoenen, waarin hij te kampen kreeg met zijn gezondheid en mindere resultaten wist hij niet de juiste ploeg te vinden om zijn loopbaan bij voort te zetten.

Foto : Soenar Chamid

“De matige resultaten en de hartritmestoornissen van vorig seizoen hebben mij aan het denken gezet: Wat zijn de voorwaarden die ik nodig heb om weer terug te komen op het hoogste niveau?", vertelt de 27-jarige schaatser uit Oude Wetering . "Om goed te presteren moet je honderd procent vertrouwen hebben in jezelf en in een nieuw team met begeleiding.”

De juiste ploeg werd niet gevonden en twijfels of hij fysiek weer volledig in orde zou zijn om aan topsport te doen bleven, wat voor Rotteveel de reden is om zijn schaatsen aan de wilgen te hangen. “Ik sta volledig achter mijn keuze om nu te stoppen. Ik heb het hartstikke leuk gehad en nu is het tijd voor iets anders.” Wat dat ‘anders’ precies is weet Rotteveel nog niet. “Alle opties staan nog open. Ik ga me oriënteren. Ik zou sport zeker willen combineren met een maatschappelijke carrière, zoals het organiseren van evenementen.”

Rotteveel was tijdens zijn schaatscarrière een vaste waarde bij de allroundtoernooien, met als hoogtepunten zilver op het NK Allround in 2014 en een zesde plek op het EK en WK Allround. "Dit zijn mooie resultaten. Ik ben blij dat ik op hoogste niveau mee heb kunnen doen."

Bang voor het beruchte zwarte gat is hij niet. “Ik vergeet deze mooie tijd nooit meer, maar ik heb echt geen twijfels. Ik vermaak mezelf wel. Ik heb jarenlang geen tijd gehad voor bepaalde dingen waar ik nu van ga genieten. Op vakantie gaan bijvoorbeeld, zonder daar ook nog te moeten trainen.” 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan